Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Wijkdialoog Gemeenschapskracht

vr 1 oktober 2021, 13:00 - 17:00

In deze Interactieve Masterclass Wijkdialoog Gemeenschapskracht ontwerpen we wijkdialogen, gaan we aan de slag met jouw droomwijk/buurt waarin gemeenschapskracht ruimte krijgt, tot zijn recht komt, de gemeenschap op gelijkwaardige basis in gesprek gaat, bloeit, oogst, deelt, betekenis geeft……

De training is gericht op bewoners(initiatieven) die met hun droom voor de wijk/buurt aan de slag willen, het samenspel in de wijk op gelijkwaardige basis vorm willen geven. We werken en leren volgens de principes van de waarderende wijkdialoog op basis van eigen praktijkervaringen. We leren van wat wel werkt, laten ons verrassen door verschillende perspectieven, maken gebruik van de veranderkracht van idealen, en leren al doende door experimenteren.

Deze training is onderdeel van de Leergang Wijkdialoog.

Programma

13:00 Welkom en kennismaking
13:30 Visie en aanpak Wijkdialoog Gemeenschapskracht
14:00 Oefening: Thema’s en kernvragen
15:00 Aandachtspunten bij het ontwerp
15:30 Aan de slag: ontwerpen, voorbereiden, stappenplan, vormgeven
16:30 Evaluatie en vervolgstappen
17:00 Afsluiting

Voor wie?

Wil je aan de slag met jouw/jullie droomwijk/buurt/dorp? Werk je als actieve bewoner, vrijwilliger  of ervaringsdeskundige aan een sterke gemeenschap? Geloof je in de kracht van de waarderende dialoog voor verbinding, verandering en versterking van de gemeenschap? Je bent van harte welkom.

Praktisch

De training kost 150 euro voor organisaties, 50 euro voor vrijwilligers, bewonersinitiatieven en dialoogsteden, 10 Euro met U-pas en voor studenten.

Wat is gemeenschapskracht

Op verschillende plekken in het land bouwen mensen aan vitale gemeenschappen en zorg voor elkaar, individueel en gezamenlijk. In buurthuizen, dagopvang, voedseltuinen, praktisch hulp, ontmoeting, zorg, werken, leren, wijkinformatie, zingeving en meer. Meer informatie over de achtergrond vind je in de brochure Gemeenschapskracht. Lees ook de werkende principes voor gemeenschapskracht en het verslag van de kennismakingsworkshop wijkdialoog.

Een dialoog is een open gesprek op gelijkwaardige basis tussen inwoners, mensen die de buurt, het dorp, de wijk kennen, mensen verbinden, naar elkaar omzien en elkaar verder helpen. Met als doel de kracht van gemeenschappen zichtbaar te maken,  positieve energie van bewoners de ruimte te geven, al doende te werken aan eigenaarschap, het verbeteren van het samenspel met systeempartijen en verandering van de wereld van systemen. Een wijkdialoog bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin bewoners reflecteren op ervaringen goede voorbeelden en idealen delen en vervolgstappen zetten om sterke buurten, dorpen, gemeenschappen te bouwen.

Meer

Kennismaken met de Wijkdialoog
Samen recht doen aan gemeenschapskracht
Waarderende dialoogmethodiek
Leergang Wijkdialoog gemeenschapskracht
Dialoogtafel organiseren
Dialoogtafel begeleiden

Gegevens

Datum:
vr 1 oktober 2021
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

De Alchemist
Europalaan 2
Utrecht, 3526 KS Nederland