Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Mantelzorg delen

vr 20 november 2020, 10:00 - 12:00

Hoe ga jij om met de verantwoordelijkheid die mantelzorg met zich meebrengt? Deel je de zorg en daarmee de verantwoordelijkheid met anderen, of doe je het alleen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Welkom bij deze online dialoog! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Mantelzorg delen

Tijdens deze dialoog delen we positieve ervaringen over het delen van taken en verantwoordelijkheden in de mantelzorg. Hoe zorg je ervoor dat je de zorg kunt delen? Echt kunt delen, zodat je ook momenten “vrij” bent, vrij van de praktische zorg en de verantwoordelijkheid daarvoor? Kan de zorgvrager meedenken of zelfs meedoen in de organisatie van de zorg? Hoe bouw je een netwerk(je) en hoe zorg je dat dit netwerk(je) in stand blijft? Wat is je verlangen in het delen van mantelzorg? Wat is hier voor nodig?

Online mantelzorg dialogen

De mantelzorger begint vaak aan zijn of haar taak uit liefde, uit noodzaak, uit een heleboel motieven; vaak met goede moed en soms met de moed der wanhoop. Je staat er ineens voor. En dan begint vaak een lange reis, met de nodige hobbels, omwegen, verdwaald raken, het spoor weer vinden en vaak wordt de reis gaandeweg zwaarder en eenzamer. Hoe kun je dit voor zijn? Utrecht in Dialoog organiseert twee dialogen over mantelzorg om bij deze vraag stil te staan. Het is een moment van bezinning, voor even jij in de aandacht, even uitblazen. Ga in gesprek met andere mantelzorgers, deel je ervaringen en luister naar die van anderen. Deze dialogen organiseren we voor mantelzorgers en mee-organiserende zorgvragers. De eerste mantelzorg dialoog ging over de ‘Grenzen van mantelzorg‘ en vond plaats op 18 september.

Online in gesprek als je ouder wordt

Vanaf mei gingen we elke vrijdagochtend online met elkaar in gesprek over wat ons bezighoudt in coronatijd. In het najaar gaan we door met online gesprekken op de vrijdagochtend over thema’s die te maken hebben met ouder worden. Speciaal voor iedereen die ouder wordt en de smaak van online gesprekken te pakken heeft! Deze dialoogserie is onderdeel van het project Online Erbij Horen.

De dialogen in deze online serie:

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 20 november 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.