Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Van ontmoeten naar contact

ma 10 februari 2020, 14:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on di 3 maart 2020 at 19:00

Wat betekent contact voor jou? Hoe kom je echt met mensen in contact en hoe kun je elkaar leren kennen?

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met Lunetten Wil Wel. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Van ontmoeten naar contact

Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen. Je komt elkaar wel eens wat vaker tegen en zegt elkaar gedag. In de supermarkt, tijdens een wandeling door het park, op de sportschool, op het schoolplein. Je maakt dan even een kort praatje en je ziet elkaar niet meer. In dat korte gesprek heb je misschien een interesse met elkaar gedeeld. En zou het leuk zijn om daar verder over door te praten of om een activiteit te ondernemen. Misschien heb je ook al een eerste stap al gezet en doe je al mee met een activiteit. Maar hoe kom je nu echt met die ander in contact? Wat kun je doen om je met die ander verbonden te voelen? Wat laat je van jezelf zien? Hoe stel je je op en hoe ontdek je wat je samen deelt?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn De Musketon gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten.

Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
ma 10 februari 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Lunetten Wil Wel

Reacties zijn gesloten.