Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Van pesten naar respect voor elkaar

ma 6 december 2021, 10:00 - 12:00

Het thema van deze buurtdialoog in Lunetten is: Van pesten naar respect voor elkaar. Wat is pesten? Wat doe je als je gepest wordt, als een ander gepest wordt? Wanneer wordt je juist gerespecteerd, of ben je van pesten naar respect voor elkaar gegaan? Deel je ervaringen en luister naar de verhalen van anderen. Iedereen is welkom!

Pesten, hoe ga je er mee om

Wat is pesten? Wat ervaar je als pesten, uitdagen of provoceren? Ben jij vroeger gepest, was je zelf een pester? Hoe ging je hiermee om en hoe werkt dat nu door? Bepaalt dit nog steeds hoe je kijkt, reageert op uitdagingen? Wat doe je als je gepest wordt, als een ander gepest wordt? Wat doe je om dit te voorkomen, tegen te gaan, te stoppen? Ga je in gesprek, spreek je anderen aan of kom je op voor een ander? Doe je dat wanneer je jezelf herkent in de pestervaring, wanneer je er door geschokt door bent of werkt dat anders bij jou? Wat doet dat met jou, pesten en voor iemand opkomen? En wat als iemand anders voor jou opkomt? En hoe wil je in de toekomst omgaan met pesten en dat anderen ermee omgaan? Deel je ervaringen en wat je doet en luister naar verhalen en dromen van anderen.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees verder: Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten >>>

Gegevens

Datum:
ma 6 december 2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.