Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: lekker in je vel

vr 25 juni 2021, 14:00 - 16:00

Het thema van deze buurtdialoog in Lunetten is: lekker in je vel. Wanneer zit jij lekker in je vel? En wat doe je als dat niet zo is? Deel je ervaringen over lekker in je vel zitten tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom! 

Lekker in je vel

Wat betekent lekker in je vel zitten voor jou? Wanneer zit je lekker in je vel thuis, op school, met vrienden, familie, op je werk? Wat is daarvoor nodig, wat helpt je? Vertrouwen in jezelf, op je eigen lijf, in je eigen kunnen, een toekomst? In contact met mensen om je heen, erbij horen, jezelf kunnen zijn? De natuur in trekken, de wind door je haren op het strand, de boslucht opsnuiven?

En wat doe je als je (niet) lekker in je vel zit? Is er muziek die je oren doet suizen, je voeten van de vloer brengen, een gedicht waar je kippenvel van krijgt, een video die je hoofd op hol brengt, kunst die je handen doet jeuken, buitenlucht die naar je hoofd stijgt? Tijdens de buurtdialoog inspireren we elkaar en verkennen we onze dromen en de eerste stap in hoe je (nóg) lekkerder in je vel kunt zitten.

Laat je alvast inspireren door de column van Caronne Ionescu: Ontmoetingen in dialoog. 

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees verder: Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten >>>

 

 

Gegevens

Datum:
vr 25 juni 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.