Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Geheimen, bewaren of delen

ma 11 oktober 2021, 10:00 - 12:00

Het thema van deze buurtdialoog in Lunetten is: Geheimen, bewaren of delen. Heb je de neiging om je geheimen te delen of ze voor jezelf te houden? Hoe voelt het om een geheim te hebben of het naar buiten te brengen? Deel uw ervaringen en luister naar anderen. Iedereen is welkom!

Geheimen, bewaren of delen

Wanneer besluit je een geheim te delen en wanneer hou je het voor jezelf? Kom je overal voor uit? Wat hou je liever geheim, deel je liever niet? Waar zou je graag voor uitkomen, uit de kast komen? Wat heb je daarvoor nodig, of wat houdt je tegen? Hoe voelt het om een geheim te hebben dat niemand kent? Is het een gewicht dat je draagt of voelt het speciaal aan? Als je een geheim met iemand anders deelt, voelt het dan beangstigend, creëert het een connectie of iets anders? En als iemand zijn/haar geheim vertelt, wat betekent dat dan voor jou? Voel je je vereerd, belast? Ben je goed in het bewaren van de geheimen van anderen of is het moeilijk om te doen? Als andere mensen een geheim hebben, wil je dat dan altijd weten of ben je tevreden met het niet weten? Wil je wel alles weten? Over jezelf, over een ander? Wat verandert er als je het weet? Inspireer elkaar in met je ervaringen en droom als het gaat om geheimen.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees verder: Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten >>>

Gegevens

Datum:
ma 11 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.