Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lunetten: de waarde van een compliment

vr 23 april 2021, 14:00 - 16:00

Het thema van deze buurtdialoog in Lunetten is: de waarde van een compliment. Wanneer geef jij iemand een compliment en hoe ervaar jij het als je een compliment krijgt? Deel je ervaringen en luister naar die van anderen tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom!

De waarde van een compliment

Krijg jij wel eens een complimentje? Aan welk compliment dat je ooit kreeg, bewaar je een mooie herinnering? Wat was het dat het zo waardevol voor jou maakt? Kreeg je wel eens een compliment voor iets dat voor jou echt niet nodig was? Of een compliment waardoor je je ongemakkelijk voelde? Het krijgen van een compliment kan ervoor zorgen dat je je gezien voelt. Of dat je je meer verbonden voelt met degene die het compliment heeft gegeven. Anderen ervaren het als ongemakkelijk om een compliment te ontvangen en weten niet hoe ze moeten reageren. Hoe ervaar jij het als je een compliment krijgt?

Of geef je liever een compliment aan een ander? Wanneer was de laatste keer dat jij iemand een complimentje hebt gegeven? En aan wie dan? Je kind, partner, vriend(in), collega of… een wildvreemde? Spreek jij complimenten altijd uit? Kun je ook teveel complimenten uitdelen? Tijdens deze dialoog gaan we in gesprek over de kunst van het complimenteren. Meld je aan via de rode knop en doe mee!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees verder over wat een dialoog is >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten >>>

 

Gegevens

Datum:
vr 23 april 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.demusketon.nl/