Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Loflied der verzoening

vr 8 november 2019, 20:00 - 22:30

€18

Uitvoering van het Interculturele Loflied der Verzoening van Kris Oelbrandt met de Lofzang van Hanna (joods), Lofzang van Maria (katholiek) en Soera 87 (islam.) Uitvoering door Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg met het Dudok Quartet, Katrien Baerts, Elsbeth Gerritsen en Mattijs van de Woerd. Aansluitend gaan we in dialoog met elkaar, met Abdel Chifri, Janieke Bruin-Mollenhorst, Arie-Nico Verheul en vele anderen. Sluit je aan, ervaar en deel wat je raakt, wat verzoening betekent en luister naar de verhalen van anderen! Utrechters die niet eerder in de Pieterskerk waren zijn extra welkom!

Programma

20:00 Welkom en inleiding op het interculturele Loflied door Janieke Bruin-Mollenhorst
20:15 Uitvoering Lof der Verzoening, door Capella Brabant olv Marc Versteegh
21:10 Pauze en ontdekken wat anderen heeft geraakt, wat verzoent, wat dit loflied betekent.
21:30 Dialoog over verzoening met Abdel Chrifi, Arie Nico Verheul en vele anderen olv en Wilma de Buck van Utrecht in Dialoog.
22:30 Afsluiting

Ontdek De Ander

Dit concert met dialoog is onderdeel van Week van de Dialoog met als thema Ontdek De Ander en de Sint Maartensweek met als thema Muren Slechten.

In de dialoog onderzoeken we wat raakt en verzoent in de muziek, waar gemeenschappelijkheid, verschillen en verzoening wordt ervaren. Wat zijn jouw ervaringen? En hoe werk jij zelf met verschillen, aan verzoening, aan gemeenschappelijkheid? Wat betekent verzoening voor jou? Met wie/wat wil je je verzoenen en wat doe je hiervoor?

Loflied der Verzoening

Het Loflied der Verzoening onderzoekt de gemeenschappelijkheid van mensen met verschillende culturele, religieuze en etnische achtergronden door de lofzang van Hanna (joods), de lofzang van Maria (katholiek) en Soera 87 (islam) gecombineerd uit te voeren. Met deze nieuwe spirituele muziek wil Kris Oelbrandt, componist en kloosterling een verzoenende handreiking bieden aan mensen met verschillende culturele, religieuze en etnische achtergronden,  verbinding en ontmoeting te bewerkstelligen.

Iedereen is welkom!

Als je graag deel wilt nemen, de ander wilt ontdekken en de toegangsprijs een belemmering is, stuur dan een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Wil je een ticket sponsoren voor Utrechters die niet zo vaak in De Pieterskerk komen? Maak je bijdrage over NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog ovv Loflied der Verzoening.

Gegevens

Datum:
vr 8 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€18
Evenement Categorie:
https://www.cangotickets.com/pieterskerkconcerten/

Locatie

Pieterskerk
PIETERSKERKHOF 5 UTRECHT 3512 JR Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.