Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Neude: Lichtdialoog

do 17 december 2020, 18:00 - 21:00

In de donkere decembermaand met de kortste dag organiseren we in de Bibliotheek Neude een dialoog over licht en verlichting.

Waar denk je aan bij licht? Lichtjesfeesten, rituelen met licht? Wat betekent dat voor jou? Wat ervaar je als licht, wat verlicht, wat maakt lichter? En wat doe je om licht te zien of iets in het licht te zetten? Om zelf in het licht te komen of anderen te verlichten?  Waar verlang je naar? Ben je nieuwsgierig naar ervaringen en verlangens van anderen? Naar hoe anderen verlicht worden?

Wat is een dialoog?

In een dialoog kun je jouw ervaringen en dromen delen in een open en verdiepend gesprek. Aan het eind van de avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en mooie verhalen van tafelgenoten.Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaats vindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

Over de kracht van verhalen >>>
Wat dialoog brengt >>>

Programma

18.00 uur: binnenkomst met brood en soep
18.30- 19.00 uur: welkom, introductie op het thema
19.00-20.30 uur: gesprek
20.30-21.00 uur: terugkoppeling en napraten

Hoe werkt een dialoog?

Je gaat met een groep van zes tot acht personen in gesprek. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 17 december 2020
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
Utrecht, 3512 AE Nederland
+ Google Maps