Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Lichtdialoog

do 17 december 2020, 19:00 - 21:00

Sharon Dijksma, onze nieuwe burgemeester van Utrecht hoopt “dat het licht waar we naartoe moeten voor iedereen heel snel weer voelbaar en tastbaar is”. Om in deze lastige tijd “de hoop voor de toekomst levend te houden.” In de donkere decembermaand organiseren we een dialoog over licht om de donkere decembermaand te verlichten. Deel je verhalen, luister naar die van anderen en doe mee!

Let op: vanwege de tijdelijke sluiting van Bibliotheek Neude en de verscherpte coronamaatregelen zal deze dialoog volledig online plaatsvinden!

Licht

Waar denk jij aan bij ‘licht’? Wat ervaar je als licht, wat verlicht, wat maakt jou lichter? En wat doe je om licht te zien of iets in het licht te zetten? Om zelf in het licht te komen of anderen te verlichten?  Wil je jouw verhaal delen en ben je nieuwsgierig naar ervaringen en verlangens van anderen? Naar wat lichtfeesten, rituelen met licht anderen brengt? Naar welk licht anderen verlangen in deze tijd en wat ze hiervoor doen?

Zeggedingen.

Zeggedingen.,
voor als je het even niet meer weet
Zeggedingen.,
voor als je er zelf niet uit komt.
Zeggedingen., voor als je er alleen niet uit komt, of samen niet
Zeggedingen.,
het puntje licht aan het einde van de tunnel

Ach, wat
laat mij dat lichtje maar zijn,
want het punt is
ik ben mens
en omdat ik mens ben
wil ik leven

Wat is een dialoog?

In een dialoog kun je jouw ervaringen en dromen delen in een open en verdiepend gesprek. Aan het eind van de avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en mooie verhalen van tafelgenoten. Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaats vindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

Over de kracht van verhalen >>>
Wat dialoog brengt >>>

Programma

19.00 uur: welkom, introductie op het thema
19.15 uur: in dialoog
20.45 uur: terugkoppeling en napraten

Hoe werkt een dialoog?

Je gaat met een groep van zes tot acht personen in gesprek. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 17 december 2020
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom