Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lekker eten

vr 26 februari 2021, 14:00 - 16:00

Wat betekent lekker eten voor jou? Wat en met wie eet je het liefst, of eet je liever alleen? Deel je ervaringen over lekker eten tijdens deze online dialoog. Iedereen is welkom!

Lekker eten

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een moment om te genieten, tot rust te komen, om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Wat betekent lekker eten voor jou? Is eten voor jou gewoon iets wat noodzakelijk is, om je maag te vullen? Of heeft lekker eten meer betekenis voor je?

Samen eten kan verbinding geven. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Vind je het leuk om samen te koken, samen te eten, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is?

Heb je bijzondere herinneringen aan bepaalde gerechten of eetgewoonten? Aan het eten dat je moeder, opa of oma vroeger voor je maakte of aan een bijzonder etentje? Zijn je eetgewoonten veranderd door de jaren heen? Worden je eetgewoonten beïnvloed door anderen? Door invloeden uit andere landen en culturen? Kook je zelf of laat je dat liever aan een ander over?

Lees hier meer over Voeding: wat eten we vanavond? >>>

Wat is een online dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

In groepjes van 4 tot 6 personen ga je in online gesprek. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt de dialoog. Als je je aanmeldt ontvang je voor aanvang van de dialoog een loginlink en een wachtwoord. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig met Zoom? Kom een kwartiertje eerder of neem contact met ons op.

Lees verder over wat een dialoog is >>>

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Gegevens

Datum:
vr 26 februari 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.