Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kargadoor: Liefde

do 27 februari 2020, 19:30 - 22:00

Gratis

In English

Wat betekent liefde voor jou?

Februari staat in teken van Valentijnsdag, een viering die eigenlijk wel gereserveerd is voor de romantische koppels onder ons. Maar welke rol speelt liefde nog meer in je leven, voor bijvoorbeeld familie, vrienden en jezelf?

Seksuele en romantische relaties worden in veel films, verhalen en boeken over de hele wereld voorgesteld als dé ‘ware liefde’. Maar is dat de enige vorm van liefde? En is er iets als ‘onacceptabele’ liefde?

In een samenleving die gekenmerkt lijkt te worden door haatzaaien, zowel online als live, helpen uitingen van liefde, zoals affectie en intimiteit, ons om moeilijkheden te overwinnen en om contact met elkaar te maken. Wat betekent liefde voor ons en op welke manier laten we dat aan onze vrienden, onze ouders, kinderen en aan vreemden zien?

Wil je jouw ervaringen en ideeën delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Thema Erbij horen

Wij zijn sociale wezens; we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, we willen ook bij een groep horen. Waar voel je je het meest thuis? Hoe actief ben je op zoek naar nieuwe groepen en kringen? Wat heb je nodig om die te vinden of uit te breiden? In de Kargadoor gaan we in gesprek over ‘erbij horen’ om nieuwe inzichten te verzamelen en verbinding te vinden.

Programma

19:00 Ontvangst

19:30 Introductie en overzicht thema

20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen

21:30 Inzichten met elkaar delen

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 27 februari 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
www.kargadoor.nl

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.kargadoor.nl/