Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kanaleneiland: Elkaar ontmoeten

di 3 maart 2020, 19:00 - 21:30

Wat betekent elkaar ontmoeten voor jou? Hoe kom je in contact met wijkgenoten in Kanaleneiland? En hoe kun je elkaar als wijkgenoten ontmoeten en beter leren kennen?

Elkaar ontmoeten

Voel jij je verbonden met wijkgenoten?  Hoe ontmoet je wijkgenoten en kom je in contact? Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen. Bijvoorbeeld in de supermarkt, tijdens een wandeling door het park, op de sportschool, op het schoolplein. En je komt mensen ook wel eens wat vaker tegen. Wat doe je dan? Zeg je de ander gedag, loop je langs elkaar heen of maak je een praatje? En waarover ga je dan in gesprek? Maak je ook wel eens een afspraak om door te praten of om samen iets te ondernemen? Wat laat je van jezelf zien? Hoe stel je je op en hoe ontdek je wat je samen deelt? Ben je op zoek naar een plek waar je anderen gemakkelijker kunt ontmoeten, waar je contact kunt maken met wijkgenoten? Of ben je al super actief op een plek in de wijk en zoek je wijk/buurtgenoten die met je mee willen doen?

Serie ‘Erbij horen’ in Kanaleneiland

Deze avond is onderdeel van de dialoogserie ‘Erbij horen in Kanaleneiland’. De wijk bruist van allerlei mensen met verschillende achtergronden, ervaringen, dromen en passies die vaak in verschillende werelden leven. Met alle verschillen delen we de Wijk waar we wonen, leven, werken en boodschappen doen. De straten, parken, winkelcentra en plekken waar we elkaar ontmoeten. In deze serie ontdek je Kanaleneiland met wijkgenoten. We ontmoeten elkaar, delen onze verhalen, praten over onze grenzen en wat ons hoop geeft. Om de ander te ontmoeten en met elkaar tot nieuwe inzichten te komen.

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn De Alchemist gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

 

 

Gegevens

Datum:
di 3 maart 2020
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Alchemist
Europalaan 2
Utrecht, 3526 KS Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.