Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Je buren zien in Overvecht

wo 7 november 2018, 17:30 - 20:00

€7

In samenwerking met Resto VanHarte organiseren we in dein de Week van de dialoog 2018 een dialoog over echt zien van je buren. Voor wie ze zijn, in al hun kleuren.Want wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. Onder het genot van een een driegangenmaaltijd gaan we in Resto VanHarte Overvecht met elkaar in gesprek over het thema Je buren zien in Overvecht.

Je buren zien

Durf jij een (onbekende) buur in de ogen te kijken? Kun jij je eigen oordelen even opzij zetten en contact maken vanuit nieuwsgierigheid? Wat zie je dan? Wat doet het met de ander en met jou? En wat gebeurt er als je zelf echt gezien wordt?

Aan de hand van iemand zijn uiterlijk trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Want als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet, kun je hem of haar zien als mens met een eigen verhaal.

In een dialoog ontmoeten we elkaar door wezenlijke nieuwsgierigheid, onderzoeken we ervaringen en eigen oordelen. We delen onze dromen over elkaar als buren zien en zelf ook gezien en gehoord worden. Wat is je ideaal, welke stap kun je zelf zetten en wat heb je hier voor nodig?

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. De gesprekken vinden plaats aan tafels van 6 tot 8 deelnemers, wat bij Resto VanHarte gebeurt onder het genot van een driegangenmaaltijd. De tafels worden begeleid door vrijwilligers die door Utrecht in Dialoog zijn getraind.

Meer

Week van de dialoog 2018 >>>

flyer

Gegevens

Datum:
wo 7 november 2018
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

ZIMIHC Stefanus theater
Braziliedreef 2
Utrecht, Nederland

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.