Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inclusie: welkom voelen

ma 10 mei 2021, 19:30 - 21:30

In deze inclusieserie delen we ervaringen met inclusie en erbij horen om te ontdekken wat dit betekent, brengt en vraagt. We luisteren naar elkaars verhalen en verlangens, en delen onze dromen. Daarmee ontdekken we wat we zelf en samen kunnen doen om onszelf te kunnen zijn, mee te kunnen doen, en erbij te horen. Ook ontdekken we hoe we anderen kunnen uitnodigen mee te doen, zichzelf te zijn, erbij te horen; om gemeenschappen te bouwen waarin verschillen gewaardeerd worden en iedereen volwaardig deel uitmaakt van de gemeenschap en samenleving.

Welkom voelen

Wanneer voel jij je ergens welkom? Daar gaan we het in deze dialoog over hebben. Voel jij je welkom op je werkplek? In je buurt? Bij je sportvereniging? In je kerk? In je studievereniging of seniorenclub? Wat maakt dat je je daar welkom voelt? En hoe zorg je ervoor dat een ander zich welkom voelt? Wat maakt dat een nieuwe omgeving welkom aanvoelt voor jou en voor anderen? Wat is je ideaal, zie je graag anders en wat kun je zelf doen om je ideaal dichterbij te brengen?

Vaste groep en verschillende thema’s

In deze inclusieserie verdiepen we met een vaste groep deelnemers elke keer een ander thema zodat we echt verder komen rond dit thema. Dat doen we graag in een lekker diverse samenstelling dus nodig buren, vrienden en collega’s uit die niet op je lijken, heel anders zijn, denken, geloven en doen dan jij. En laat je inspireren door de column “Inclusie begint bij jezelf”.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
ma 10 mei 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.