Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inclusie: gehoord & gezien worden

ma 24 mei 2021, 19:30 - 21:30

In deze inclusieserie delen we ervaringen met inclusie en erbij horen om te ontdekken wat dit betekent, brengt en vraagt. We luisteren naar elkaars verhalen en verlangens, en delen onze dromen. Daarmee ontdekken we wat we zelf en samen kunnen doen om onszelf te kunnen zijn, mee te kunnen doen, en erbij te horen. Ook ontdekken we hoe we anderen kunnen uitnodigen mee te doen, zichzelf te zijn, erbij te horen; om gemeenschappen te bouwen waarin verschillen gewaardeerd worden en iedereen volwaardig deel uitmaakt van de gemeenschap en samenleving.

Gehoord & gezien worden

Wanneer voel jij je echt gehoord of gezien? Heb je het gevoel dat mensen jou serieus nemen en je waarderen om wie je bent en wat je kan? Worden anderen door jou gezien en gehoord? Heb je een talent, iets waar je goed in bent dat van waarde is? Zie je talenten bij anderen? Hoe merk je dat en wat doet het met je als je daarin gewaardeerd wordt of anderen waardeert, complimenten geeft? Wat is je ideaal? Waarvoor zou je meer waardering willen krijgen of hebben? Wat brengt dit en is nodig om meer gezien en gehoord te worden en anderen meer te zien en horen? En wat kun je daar zelf aan bijdragen, of met anderen. Daar gaan we het met elkaar over hebben in deze dialoog.

Bij deze dialoog beginnen wet met een introductie door Jackie Ashkin. Zij is een verhalenverteller – of ze nu schrijft of onderzoek doet, ze houdt van verhalen en wat ze ons over elkaar kunnen vertellen. Ze is half-Maleisisch en half-Amerikaans en haar schrijven omvat (iets meer dan) twee decennia van leven tussen en met culturen. Jackie zal de dialoog starten met een spoken word over gehoord & gezien worden.

Je kunt Jackie’s gedichten vinden in kleine onafhankelijke zines(tijdschriften) zoals NutMag, The Brown Orient en PISSWIFE, en je kunt de auteur zelf vinden in Leiden, waar ze momenteel verblijft met haar baardagame als huisdier.

Vaste groep en verschillende thema’s

In deze inclusieserie verdiepen we met een vaste groep deelnemers elke keer een ander thema zodat we echt verder komen rond dit thema. Dat doen we graag in een lekker diverse samenstelling dus nodig buren, vrienden en collega’s uit die niet op je lijken, heel anders zijn, denken, geloven en doen dan jij. En laat je inspireren door de column “Inclusie begint bij jezelf”.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
ma 24 mei 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.