Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Inclusie, Erbij Horen & verder

ma 5 juli 2021, 19:30 - 21:30

Inclusie & Erbij Horen’ is voor ons allemaal belangrijk maar niet vanzelfsprekend. Hester Vink deed participatief onderzoek naar “intersectionaliteit” in een nieuwe inclusieserie.  In deze workshop presenteren en bespreken we haar bevindingen en aanbevelingen met vrijwilligers, deelnemers, partners en experts. Dit onderzoek is een vervolg op eerder onderzoek vorig jaar naar verschillende aspecten van erbij horen & inclusiviteit.

Iedereen is van harte welkom bij deze workshop om mee te denken en  werken aan een organisatie waarbij iedereen zich welkom en vrij voelt om ervaringen, verhalen en perspectieven te delen en naar elkaar te luisteren. Utrecht in Dialoog is immers van en voor alle Utrechters, ongeacht leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging, opleidingsniveau, geslacht of geaardheid.

Inclusieserie & Intersectionaliteit

We bespreken de ervaringen in de vijfdelige inclusieserie en de resultaten van onderzoek van Hester over intersectionaliteit bij dialogen. Daarnaast gaan we met mensen in gesprek die op professioneel gebied bezig zijn met inclusie en erbij horen en bespreken we samen hoe we kunnen streven naar een Utrecht in Dialoog waarbij iedereen zich welkom voelt om zijn ervaring te delen.

Programma

19:15 Zoom ruimte gaat open
19:30 Presentatie onderzoek en bevindingen
19.45 Professionele kijk op inclusie van Cecily
20:00 Ruimte voor vragen en opmerkingen
20:15 In gesprek over resultaten (in breakoutrooms)
21:15 Oogsten en delen opbrengsten
21:30 Afsluiting

Hester Vink

Hester Vink is als stagiair werkzaam als organisator, host en begeleider van dialogen bij Utrecht in Dialoog. Als onderdeel van haar master Religie & Samenleving aan de Universiteit Utrecht, heeft ze een dialoogserie over inclusie georganiseerd en onderzoek gedaan naar intersectionaliteit bij Utrecht in Dialoog door middel van participerende observatie en kwantitatief onderzoek. In deze workshop presenteert ze haar bevindingen en aanbevelingen aan vrijwilligers, deelnemers en partners, en nodigt ze iedereen uit om verder mee te werken aan een organisatie waarbij iedereen zich welkom voelt zijn of haar mening te delen.

Gegevens

Datum:
ma 5 juli 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.