Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ik ben nieuwkomer

do 8 april 2021, 19:30 - 21:30

Ben je nieuw in Utrecht? Of ben je ooit verhuisd naar een nieuwe plek? Was het tijdelijk of permanent? Hoe heb je je nieuwe lievelingsplek ontdekt? Hoe heb je nieuwe mensen leren kennen? In deze dialoog praten we met elkaar over de uitdagingen van een nieuwkomer. Iedereen is van harte welkom!

Programma

19:15 Inloop
19:30 Welkom en inspiratie op het thema
19:45 In dialoog (in groepen)
21:15 Opbrengsten oogsten
21:30 Afsluiting en vervolg

Ik ben nieuwkomer

Elke jaar verhuizen 30.000 mensen naar Utrecht. Tijdens deze dialoog staan we stil bij de uitdagingen van een verhuizing naar een nieuw land, stad, dorp of wijk. Is het lastig om te verhuizen naar een nieuwe plek? Voel je je soms eenzaam? Is het spannend om ergens helemaal opnieuw te beginnen? Kan je makkelijk nieuwe mensen en de buren ontmoeten? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe vind je leuke activiteiten en hobby’s op je nieuwe plek? Deel je nieuwkomerervaring in deze online dialoog en laat je inspireren door verhalen van anderen.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Sinds de coronacrisis gaan we online in gesprek zodat iedereen op veilige afstand mee kan doen. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
do 8 april 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom