Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hulp vragen en krijgen

ma 8 november 2021, 11:00 - 13:30

In de week van Sint Maarten een  SintMaartenslunch rond het filmportret van Dennis in de stoel van kapper Tom. We starten met het samen bekijken van het videoportret van Dennis. Daarna praten we in kleine groepen over wat ons raakt in de film, wat we zelf hebben meegemaakt en in de toekomst nog willen. Ben je benieuwd naar wat Dennis te vertellen heeft? Wil je eigen ervaringen delen en luisteren naar die van anderen? Meld je aan via de rode knop en doe mee!

Het verhaal van Dennis

Bij Dennis liep het sociaal niet zo lekker. Hij kon zijn gedachten niet goed in toom houden en dan hielp gamen. Zijn ouders, moeder en stiefvader, wilde hij niet te veel belasten, die hadden genoeg aan hun hoofd. Daarom ging hij vroeg bij zijn ouders weg.

Hij was ongelukkig, gestresst en kwam in schulden terecht. Soms sliep hij buiten of bij vrienden op de bank. Toen hij eindelijk tijdelijk een eigen woonruimte had, kreeg hij een psychose. Hij was in de war, hoorde stemmen en vernielde zijn kamer. Zijn vrienden vingen hem goed op en hij was in staat hulp te vragen. Nu houdt hij zich veel bezig met positief denken. Dat werkt en gelukkig heeft hij nu een huisje.

Hulp krijgen en vragen

Na het bekijken van de film praten we door over wat ons raakt en onze eigen verhalen. Wat raakt jou in de video van Dennis en wat betekent hulp krijgen of vragen voor jou? Vraagt iemand jou wel eens om hulp? Wat doet dat met je? Kan en durf je zelf hulp te vragen? Aan wie wel en niet? Belast je anderen als je hulp vraagt of juist niet? We delen onze ervaringen en luisteren naar die van anderen. Wat heb je meegemaakt? Wat zou je nog graag willen en wat ga je doen? Iedereen is van harte welkom!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht. Na een gezamenlijke introductie gaan we in groepen van 4 tot 6 personen in dialoog. Een dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Verhalen van de straat

Tom Deux (barbier, 30) en Wieke Kapteijns (filmmaker, 30) hebben de afgelopen twee jaar met veel liefde gewerkt aan een reeks filmportretten waarbij Tom (ex)daklozen knipt in de stad Utrecht. Een reeks bijzondere verhalen en intieme inkijkjes in levens tijdens de intimiteit van een knipbeurt. Soms met een lach, soms met een traan. Tom is nieuwsgierig naar verhalen van de straat. Zijn opa leefde op straat. Hij wil luisteren naar wat daklozen te vertellen hebben.

Gegevens

Datum:
ma 8 november 2021
Tijd:
11:00 - 13:30
Evenement Categorie:

Locatie

Enik Overvecht
Neckardreef 12 3562CN Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.