Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Restodialoog Hoop…

wo 6 juni 2018, 17:30 - 20:00

€7

Op woensdag 6 juni heten we je graag welkom bij de dialoog bij Resto van Harte. Deze avond met als thema Hoop… Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Wil je in gesprek met anderen over wat Hoop, (en geloof en liefde?) voor jou betekent? Je bent van harte welkom!

Inloop om 17:30 uur met muziek. Ter inspiratie licht onder meer Saskia Harkema haar zienswijze op Hoop toe.

Om 18:15 uur gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen hierover in gesprekDe tafelgesprekken worden ingeleid en begeleid door Utrecht in Dialoog. Tijdens dit gesprek eten we een driegangenmaaltijd die verzorgd wordt door Resto VanHarte. Voor de maaltijd vraagt Resto vanHarte een bijdrage van €7,- , met U-pas €4,-. Dieetwensen graag mailen naar d.hoekstra@restovanharte.nl.

Hoop…

Tijdens de maaltijd gaan we in gesprek over Hoop…. Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Horen hoop, geloof en liefde bij elkaar? Kun/mag je hopen zonder geloof, zonder liefde? Wanneer heb je hoop ervaren en wat betekent dit voor jou, voor je geloof, voor de liefde, in je leven? Hoe krijg je hoop, ontvang je het, omarm je het, beleef je het en geniet je ervan? Vraagt het vertrouwen, horen en gehoord worden? Of geeft het vertrouwen, een toekomst om naar toe te werken, vaste grond om op te bouwen? En wat doe je er mee? Kun je het weggeven, doorgeven? Hoe doe je dat? Heb je een verlangen als het gaat om hoop, geloof en liefde, groot of klein? Hoe ziet dat er uit, wat wil je anders en hoe kun je hier aan bouwen, aan bijdragen, zelf en met anderen?

Programma

17:30   Inloop met live muziek van het duo Sidera
18:00   Welkom & inspiratie
18:15  Begin van de maaltijd en de dialoog
19:45   Delen van de opbrengsten
20:00  Afsluiting

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Gegevens

Datum:
wo 6 juni 2018
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

ZIMIHC Stefanus theater
Braziliedreef 2
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.