Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Griftpark: Thuis voelen (Online dialoog)

do 10 juni 2021, 19:30 - 21:30

We staan stil bij Wereldvluchtelingendag met een dialoog over “thuisvoelen”. Schrijfster en sociaal ondernemer Saskia Harkema sluit zich aan met haar nieuwste boek, “Alles is terloops”, een verslag van haar werk met vluchtelingen en haar eigen zoektocht naar thuis voelen. We ontmoeten elkaar op Zoom in een online dialoog. Iedereen is welkom! Deel je ervaringen, luister naar die van anderen en werk samen aan een nieuwe toekomst. Aanmelden is verplicht.

Thuisvoelen

In deze Griftparkdialoog laten we ons inspireren door de verhalen van Saskia Harkema. Haar nieuwste boek, Alles is terloops, gaat over een steeds terugkerende vraag: wie ben je als je niet opgroeit waar je geboren bent, als je blijft vertrekken? Waar kom je vandaan en waar is je thuis? In deze dialoog stellen we onszelf dezelfde vragen: waar voel je je thuis? Hoe voelt een plek als thuis en hoe creëer je dit gevoel zelf? Hoe verandert dit gevoel met de tijd? Wat betekent het om thuis te voelen, wat brengt dit? Hoe zie je het ideale thuis voor jezelf en anderen in de toekomst? Wat is dan anders dan nu en hoe kun je het dichterbij brengen?

Saskia Harkema

Saskia is geboren in Nederland maar opgegroeid in Zuid-Amerika waar ze haar hele jeugd doorbracht.

Ze voelt zich een wereldburger, na een lange zoektocht naar de betekenis van thuis in haar leven. Ze bleef reizen, en had een tweede thuis in Spanje voor meer dan 20 jaar. Ze studeerde Sociologie, bedrijfskunde, en promoveerde en debuteerde met haar eerste boek in 2018. Dit is haar tweede boek, geinspireerd op haar leven. recent is haar laatste boek verschenen dat gaat over haar werk als mensenrechten activiste. Ze heeft Faces of Change opgericht in 2010 en werkt sindsdien met vluchtelingen en kwetsbare groepen. De betekenis van thuis loopt als ene rode draad door haar leven, haar werk en de programma’s die ze ontwikkelt.

Zomerse Griftparkdialogen

In deze zomerse serie Griftparkdialogen zoeken we de warmte van het nieuwe seizoen en elkaar. Voor nu gaan we in dialoog via Zoom. Zodra het kan, ontmoeten we elkaar onder de bomen in het Griftpark met oud, jong en nieuw. Iedereen, ook Engelstaligen en starters in het Nederlands zijn van harte welkom. Deel je ervaringen en ideeën voor de toekomst, warm je aan elkaars verhalen en onderzoek wat je wilt en kunt doen, zelf en samen met anderen. Laat je inspireren door de video van Greta Thunberg en schrijf je direct in voor de hele serie!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
do 10 juni 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.