Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontmoet & Wandel: Grenzen verleggen

wo 16 juni 2021, 17:00 - 18:00

In deze lichtvoetige dialoogserie Ontmoet & Wandel ontmoet je verschillende mensen, ontdek je nieuwe plekken en wandelen we met elkaar een nieuwe lente tegemoet. Iedereen is van harte welkom. De kennismaking en voorbereiding via Zoom vindt plaats op 16 juni. De wandeling zelf plan je met je wandelmaatje op een moment dat in jullie beider agenda’s past. Meld je aan vvia de rode knop en nodig oude, nieuwe en jonge buren uit om aan te sluiten! Bij “wensen” kun je aangeven hoe lang je ongeveer wilt wandelen en wat je verder nog wenst.

Grenzen verleggen in vakantietijd

In de zesde editie van de dialoogserie ontmoet & wandel, wandelen we de zomer in, met een gesprek over het verleggen van grenzen in vakantietijd, mentaal, sociaal, cultureel, digitaal of fysiek. Hoe verleg jij grenzen, waar verlang je naar en wat brengt dit? Wil je ontsnappen, ontspannen, weg van wat moet, andere culturen leren kennen,  nieuwe mensen ontmoeten, andere talen leren spreken, nieuwe ervaringen opdoen of iets heel anders? Hoe doe je dat? Verleg je grenzen, ga je grenzen over of ontsnap je zonder grenzen te passeren? Kun je ook nieuwe werelden ontdekken in je eigen stad of online, zonder te hoeven reizen, in het vliegtuig te stappen? Wat hoop je voor de toekomst als het gaat om grenzen verleggen? Wat zie je graag anders en kun je doen om dit dichterbij te brengen?

Hoe werkt het?

Ontmoet & wandel is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend.

  1. In een online ontmoeting via zoom maken we kennis met elkaar, de routes en het thema van de wandeling. Deze online ontmoeting vindt op de derde woensdag van de maand van 17-18 uur. Hier ontmoet je wijkgenoten, maak je kennis met je wandelmaatje en spreek je af wanneer je gaat wandelen, welke route je volgt en waar je elkaar treft voor de wandeling in levende lijve.
  2. Tijdens de wandeling in levende lijve verken je samen een thema, ontdek je elkaar en de wijk. Je gaat wandelend in gesprek aan de hand van de leidraad die is gebaseerd op de dialoogprincipes.
  3. In de volgende online ontmoeting oogsten we opbrengsten en inzichten, maken we kennis met nieuwe deelnemers, introduceren we een nieuw thema en maken we afspraken voor de volgende wandeling met iemand anders.

Data en thema’s

Wil je meedoen in de voorbereiding? Heb je suggesties voor routes of thema’s of heb je andere wensen? Mail naar  info@utrechtindialoog.nl.

Wandelingen om uit te kiezen

We wandelen verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Aanbevolen wandelingen:
A. Stadswandeling Vogelenbuurt & Wittevrouwen (4 – 5.5 km), startpunt Paardekathedraal Veeartsenijstraat
B. Wandeling Noordoost (7.8 km), startpunt Jan van Lingtuin Lauwerecht
C. Wittevrouwen-Dompleinwandeling (6.9 km), startpunt Voorveldse Polder (Vlonders)
D. Straatkunstroute Tuindorp Tuinwijk (5.4 km), startpunt Draaiweg (Beeld Troelstra)

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, waar denk je aan bij het verleggen van grenzen in vakantietijd?
  2. Ervaringen: Deel een mooie ervaring met het verleggen van grenzen? Wat maakte die ervaring grensverleggend?
  3. Dromen: Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Welke grenzen zou je graag verleggen?
  4. Doen: wat kun je doen om je droom wat dichterbij te brengen, welke eerste stap kun je zetten
  5. Evaluatie: wat neem je mee van dit gesprek

Gegevens

Datum:
wo 16 juni 2021
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom