Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Grenzen van mantelzorg

vr 18 september 2020, 10:00 - 12:00

Hoe ga jij om met je grenzen in het geven van mantelzorg? Blijf je je bewust van je grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en is er geen ruimte om stil te staan bij je grenzen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen? Welkom bij deze online dialoog! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Grenzen van mantelzorg

Je bent mantelzorger geworden, maar betekent dit ook dat je alle benodigde zorg kunt en wilt geven? Hoe kun je nu een afweging maken over wat je wel en niet wilt? Wat zijn jouw grenzen in het geven van mantelzorg? Hoe ga je om met je grenzen? Bewaak je die grenzen of groei je langzaam in je zorgtaken en verantwoordelijkheden zonder dat je nog stil staat bij wat eerder een grens was?
Wat zijn voor jou overwegingen om grenzen te stellen aan je mantelzorg? Hoe tevreden ben je over die grenzen? Wat is je verlangen in het stellen van grenzen en wat heb je daar voor nodig?

Online mantelzorg dialogen

De mantelzorger begint vaak aan zijn of haar taak uit liefde, uit noodzaak, uit een heleboel motieven; vaak met goede moed en soms met de moed der wanhoop. Je staat er ineens voor. En dan begint vaak een lange reis, met de nodige hobbels, omwegen, verdwaald raken, het spoor weer vinden en vaak wordt de reis gaandeweg zwaarder en eenzamer. Hoe kun je dit voor zijn? Utrecht in Dialoog organiseert twee dialogen over mantelzorg om bij deze vraag stil te staan. Het is een moment van bezinning, voor even jij in de aandacht, even uitblazen. Ga in gesprek met andere mantelzorgers, deel je ervaringen en luister naar die van anderen. Deze dialogen organiseren we voor mantelzorgers en mee-organiserende zorgvragers. De tweede mantelzorg dialoog gaat over de ‘Mantelzorg delen‘ en vindt plaats op 20 november september.

Online in gesprek als je ouder wordt

Vanaf mei gingen we elke vrijdagochtend online met elkaar in gesprek over wat ons bezighoudt in coronatijd. Na een korte zomerstop vervolgen we deze gesprekken op de vrijdagochtend. Speciaal voor iedereen, die oud wil worden, de mogelijkheden van online contact wil ontdekken of de smaak van online al te pakken heeft. Deze dialoogserie is onderdeel van het project Online Erbij Horen.

De dialogen in deze online serie:

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 18 september 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.