Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Gezonde Buurt

di 23 juni 2020, 15:00 - 17:00

Hoe gezond is jouw buurt? Beschermt en helpt de buurt jou in en door deze Coronacrisis? Hoe werkt dat? Biedt deze crisis jouw buurt ook kansen? Wat heeft de Coronacrisis teweeg gebracht dat je graag wil vasthouden en mee wilt nemen naar de toekomst? Wat heeft dit mogelijk gemaakt en wat is er nu nodig om jou en je buurt verder te brengen? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar die van anderen?  Welkom bij deze online dialoog! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Onderzoek alvast wat jouw buurt gezond maakt >>>
En lees Lisa’s verhaal over de kracht van de buurt >>>

Gezonde buurt

In verschillende Utrechtse wijken en buurten bouwen bewoners in wijknetwerken aan gezonde buurten en een sterke gemeenschap. Tijdens de Coronacrisis zijn deze netwerken van veel waarde gebleken en hebben veel buurtgenoten verder geholpen. Biedt deze crisis ook kansen voor de buurt, gemeenschap, gezondheid en samenspel tussen informele en formele zorg? Hoe kunnen we wat tot stand is gebracht, zichtbaar is geworden en zoveel waard is vasthouden nu professionele organisaties hun werk weer oppakken? Waar hopen we op, wat willen we samen bereiken, kunnen we samen doen en is hier voor nodig?

Lees meer over Kracht van Zuilen, De Nieuwe Jutter, Samen KanaleneilandWilde Westen, De Pomp, Wijkcooperatie Kanaleneiland, Gezondheidspact Utrecht, Gemeenschapskracht in Utrecht en Amina Berkane.

Gezond stedelijk leven

In deze serie online dialogen onderzoeken we hoe stedelijk leven in de toekomst gerealiseerd kan worden en hoe partners in het Gezondheidspact hieraan bij kunnen dragen. Dat doen we door in dialoog met inwoners, professionals en ondernemers te onderzoeken wat in Crisistijd werkt/helpt, wat dit brengt, wat we willen behouden en wat daarvoor nodig is. De dialoog over een gezonde buurt wordt georganiseerd met de VrijdagochtendZoomClub van Kees, Amina, Ady, Marzouka, Dorothee en anderen.

Lees meer over de hele zomerserie >>>

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
di 23 juni 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.