Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expeditie: Nieuw groen leven

do 12 augustus 2021, 19:15 - 21:30

In deze expeditie rond het Griftpark onderzoeken we nieuw groen leven; waar we dit ontdekken, wat dit brengt en vraagt.  Sluit je aan bij deze tweede editie om met elkaar te onderzoeken waar we dit zien ontstaan en hoe we dit verder kunnen brengen. Zo mogelijk onder de bomen bij Stadsboerderij Griftsteede.

Laat je alvast inspireren door het verhaal van Wim Horst over het Griftpark, de column: De economie verduurzamen kan en het gedicht Geboorte. Meld je aan via de rode knop, neem je buren, familie en vrienden mee en vertel het door!

Programma

19:15 Inloop
19:30 Welkom en inspiratie met Wim Horst en Kerstin Steinhart over biodiversiteit rond het Griftpark en in de wijk
19:45 Elkaar inspireren door te delen (in groepen)
21:15 Opbrengsten oogsten
21:30 Afsluiting en vervolg

Nieuw groen leven

Halina Zalewska – Biotoop 2021

Waar zie je nieuw groen leven ontstaan en wat betekent dit voor je? In jouw leven, in de wereld om je heen, in nieuwe generaties, in een nieuwe aarde, een duurzame economie of iets heel anders? Waar hoop je op en droom je van als het gaat om nieuw groen leven? Wat zie je in de toekomst graag anders in jouw leven, de natuur in de wijk, het leven op aarde? En wat vraagt dit? Een nieuwe balans met de natuur, transformatie, reincarnatie, activisme, iets heel anders… of komt het vanzelf zoals het ritme van de seizoenen?

Zie jij nieuw groen leven ontstaan in initiatieven zoals, voedseltuinen, groenstroken, tegels, lichten, buurtbuiken, educatie- en actiegroepen? Deel je verhalen en laat je inspireren en verrassen door verhalen van anderen. Deel je verhalen op wijkwijzernoordoost.nl.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Expeditie Nieuw groen leven

In de eerste editie van deze expeditie Ontdek moeder aarde, zien we de natuur in onze wijk en nieuw leven met andere ogen. We lieten ons verrassen en inspireren door de kracht van de natuur, door wijkgenoten, mens en dier en nieuw leven dichtbij. In de tweede editie  Nieuw groen leven onderzoeken we met wijkgenoten hoe de wijk, buurt en straat groener wordt, wat dit brengt en vraagt. Deel je ervaringen en verlangens, luister naar die van anderen en ontdek wat je zelf en samen kunt doen om in/met natuur dichtbij te leven, om natuur nieuw leven in te blazen….. In de derde editie Samen doen, de moeite waard gaan we aan de slag met de ideeen en initiatieven die echt de moeite waard zijn voor onszelf, anderen en toekomstige generaties. Meld je aan voor de serie, vertel het door, neem je buren en vrienden mee en noteer de data in je agenda! Zo mogelijk in de buitenlucht bij Stadsboerderij Griftsteede.

Laat je inspireren door de video van Greta Thunberg en schrijf je in voor de expeditie:

Gegevens

Datum:
do 12 augustus 2021
Tijd:
19:15 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Griftsteede (Griftpark)
Van Swindenstraat 129
Utrecht, 3514XR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.