Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expeditie: Ontdek moeder aarde

do 8 juli 2021, 19:15 - 21:30

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in de natuur, naar nieuwe wildernis in de wijk? Sluit je aan bij de expeditie rond het Griftpark!  In de eerste editie Ontdek je met wijkgenoten moeder aarde en nieuw leven dichtbij. Jong, oud, nieuw en iedereen is van harte welkom! Zo mogelijk live onder de bomen bij Stadsboerderij Griftsteede. Meld je aan via de rode knop bovenaan, neem je buren, vrienden en familie mee en vertel het door!

Heb jij al nieuw groen of wild leven ontdekt in jouw/jullie tuin, park, straat of buurt? Deel hier je foto met het verhaal erachter of mail naar info@utrechtindialoog.nl!

Programma

19:15 Inloop
19:30 Welkom en inspiratie delen
19:45 In dialoog (in groepen)
21:15 Opbrengsten oogsten
21:30 Afsluiting en vervolg

Ontdek moeder aarde

Ontdek moeder aarde, de natuur, nieuw leven dichtbij en verder weg met wijkgenoten. Welke natuur, welk groen, welk leven is je dierbaar?  Hoe en waar zie, hoor, ruik, voel, ontdek jij de aarde, de bloemen, de bomen, de dieren in je tuin, straat, buurt, park en wijk? Wijzen anderen je hierop, volg je groen nieuws in krantjes, op socials, ga je met buren of vrienden op ontdekking? En wat doe je als je iets vindt, een vogelnestje, egeltjes, ijsvogel, een orchidee…..? Vertel je het aan iedereen die het wil horen, maak je een video of post of hou je het liever voor jezelf, bescherm je het leven liever? Deel je ontdekkingen, foto of verhaal en luister naar de verhalen van anderen.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Sinds de coronacrisis gaan we online in gesprek zodat iedereen op veilige afstand mee kan doen. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Expeditie Nieuw groen leven

In de eerste editie van deze expeditie Ontdek moeder aarde, zien we de natuur in onze wijk en nieuw leven met andere ogen. Laat je verrassen en inspireren door de kracht van de natuur, door wijkgenoten, mens en dier en nieuw leven dichtbij. In de tweede editie  Nieuw groen leven onderzoeken we met wijkgenoten hoe de wijk, buurt en straat groener wordt, wat dit brengt en vraagt. Deel je ervaringen en verlangens, luister naar die van anderen en ontdek wat je zelf en samen kunt doen om in/met natuur dichtbij te leven, om natuur nieuw leven in te blazen….. In de derde editie Samen doen, de moeite waard gaan we aan de slag met de ideeen en initiatieven die echt de moeite waard zijn voor onszelf, anderen en toekomstige generaties. Meld je aan voor de serie, vertel het door, neem je buren en vrienden mee en noteer de data in je agenda! Zo mogelijk in de buitenlucht bij Stadsboerderij Griftsteede.

Laat je inspireren door de video van Greta Thunberg en schrijf je in voor de expeditie:

Gegevens

Datum:
do 8 juli 2021
Tijd:
19:15 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Griftsteede (Griftpark)
Van Swindenstraat 129
Utrecht, 3514XR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.