Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Erbij horen, roze en ouder

di 3 november 2020, 19:30 - 21:30

Hoe blijf je jezelf en er bij horen als je roze en ouder bent? En waar wil je bij horen? Wil je in de Week van de Dialoog jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode  knop! Iedereen is van harte welkom.

Erbij horen, roze en oud?

Wat verandert er als je roze bent en ouder wordt, misschien zorg nodig hebt of mantelzorger wordt? Hoe geef je betekenis aan je leven als je niet meer werkt, minder beroep op je wordt gedaan, alle tijd hebt voor dingen waar je eerder niet aan toe kwam, je collega’s doorgaan terwijl jij een nieuwe weg zoekt. Wat geeft plezier en voldoening, is voor jou belangrijk en waar hoor je graag bij? Zoek je contact in de buurt, met je familie of vrienden, met andere roze ouderen of ga je op zoek naar nieuwe hobby’s? Zoek je vrijwilligerswerk, reis je graag, zorg je graag voor anderen? Wat heb je nodig om erbij te horen als je roze en ouder bent? En hoe doe je dat in Coronatijd?

Programma

19:30 Welkom en inspiratie op het thema
20:00 In gesprek in groepen van 4-6 personen
21:30 Opbrengsten delen
22:00 Afsluiting

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Erbij horen, deel jouw verhaal

Tijdens de Week van de Dialoog kom je in contact met mensen die anders leven, denken en voelen dan jij. Luister naar verhalen van anderen en deel je eigen ervaring over anders zijn dan de mensen in jouw omgeving.

Je kunt na deelname aan een dialoog ook een homevideo of tekstbericht inspreken. Deze kun je ons toesturen met jouw verhaal over Erbij Horen. Wil je meedoen aan deze videocompilatie? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl en je ontvangt meer informatie!

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Online Erbij Horen in Crisistijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons een jaar geleden hadden voorgesteld. We lopen met een boog om elkaar heen, ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op afstand. Wat betekent dit voor je leven, je relaties, je (vrijwilligers)werk en de verbanden waar je deel van uitmaakt? Lees meer over het project Online Erbij horen in Crisistijd en bekijk alle onlinedialogen.

Gegevens

Datum:
di 3 november 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.