Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Erbij horen na verlies

do 3 oktober 2019, 19:00 - 22:30

Heb je een dierbare verloren? Is een dierbare in rouw? Wat doet dit met je gevoel van Erbij Horen? Wil je anderen ontmoeten die ook met verlies te maken hebben? Hierover praten in een kleine groep onder begeleiding van een ervaren gespreksbegeleider? Welkom aan tafel bij deze huiskamerdialoog in samenwerking met Trost. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

We starten met een gedicht van Marinus van den Berg ter inspiratie. Yvonne van Almaren verzorgt een muzikaal intermezzo op de Hang.

Programma

– Ontvangst met koffie en thee
– Welkom met gedicht en Hang
– Kennismaken en ervaringen delen
– Pauze met Hang muziek
– Wensen, behoeften en acties uitwisselen

Erbij Horen na verlies

Wat doet verlies met jou, het contact met je naasten, met je gevoel van er (niet) bij horen, met je leven? En hoe ga je hier mee om? Zoek je de verbinding met je verlies, trek je je terug, of trek je er juist op uit, zoek je nieuwe mensen op? Het uitwisselen van ervaringen, onderzoeken van wat je raakt en wat je nodig hebt kan troost geven en helpen nieuwe zin te vinden, je opnieuw te verbinden.

– Rouw is de pijn die we betalen voor hechting – A. van Dantzigt

Delen en verdiepen

Wil je jouw verhaal delen en luisteren naar verhalen van mensen die ook met rouw te maken hebben? Ben je benieuwd hoe anderen met verlies om gaan? Wil je onderzoeken welke plek jouw verlies of dat van een dierbare verdient, hoe je verder kunt? In een dialoog ga je echt met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit je hart en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen, verlangens en mogelijkheden dat tot nieuwe inzichten kan leiden. Écht luisteren naar verschillende ervaringen en perspectieven ligt aan de basis van een dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je maakt kennis met elkaar, deelt aan tafels van zes tot acht personen ervaringen en verlangens en onderzoekt waar het om draait.Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Een dialoog duurt ongeveer twee uur. Een dialoogtafel wordt begeleid door een getrainde dialoogbegeleider. Een huiskamerdialoog vindt plaats bij iemand thuis.

Lees meer over wat een dialoog is >>>

TrosT

TrösT  is een ontmoetingsplaats voor mensen, die met verlies door de dood hebben te maken, wil een plek bieden, waar sterfelijkheid, dood en rouw aandacht krijgen. Kernelementen zijn: aandacht voor ieders verhaal, troost bieden, kennis en inzichten verdiepen door het organiseren van ontmoetingen tussen lotgenoten. Cafe TrosT is daar een voorbeeld van, iedere laatste zondag van de maand. Lees meer over Stichting TrösT  >>>

Gegevens

Datum:
do 3 oktober 2019
Tijd:
19:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Oudegracht 320
Oudegracht 320
Utrecht, 3511PL Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Utrecht in Dialoog
Trost