Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Erbij horen als je ouder wordt

vr 19 juni 2020, 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on di 27 oktober 2020 at 19:30

Op 19 juni gaan we online met elkaar in gesprek over het thema erbij horen als je ouder wordt. Heb jij het gevoel dat je er (nog) bij hoort als je ouder wordt? Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom.

Erbij horen als je ouder wordt

Ook als we ouder worden willen we erbij horen, meetellen, van betekenis zijn. Hoe doe je dat? Hoe geef je betekenis aan je bestaan als je niet meer werkt? Ga je op zoek naar nieuwe mensen, zoek je liever oude vrienden of familie op of zoek je contact in de buurt? Zoek je vrijwilligerswerk, ga je reizen of voor kleine kinderen of je buren zorgen? Wat heb je nodig om erbij te horen? En hoe doe je dat in Coronatijd?

Programma

10:00 Welkom en inspiratie op het thema
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Veilig in gesprek in Coronatijd

In deze serie online gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die graag veilig in gesprek gaat met buurt-, wijk- en stadgenoten. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. De gesprekken worden voorbereid met Oost voor Elkaar, Wijkwijzer NoordOost, DOCK en Bibliotheek Utrecht.

We bespreken iedere week een ander thema. In mei spreken we over liefdevol op afstandvrijheid vieren in coronatijd, creatief thuisleven,  gezond blijven en de kracht van de buurt. In juni over mantelzorg, ruimte voor elkaar, erbij horen als je ouder wordt en meer.

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je misschien zelf een thema voorbereiden of inleiden met een liedje, column of gedicht? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Online Erbij Horen in Crisistijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen vaak met een boog om elkaar heen, ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op afstand en zijn inmiddels met zijn allen op zoek naar een “nieuw normaal”. Waar wil je bijhoren in dit “nieuwe normaal” en hoe die je dat? Wat betekent dit voor je leven, je relaties, je (vrijwilligers)werk en de verbanden waar je deel van uitmaakt?

Lees meer over het project Online Erbij horen in Crisistijd en bekijk alle onlinedialogen.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 19 juni 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.