Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elkaar zien in Zuilen

do 8 november 2018, 14:00 - 16:00

Donderdagmiddag 8 november kan je deelnemen aan een dialoog  in Buurthuis Oase. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema Elkaar zien’.

Deze dialoog wordt georganiseerd met Stichting Asha, in het kader van de Week van de Dialoog. ‘Elkaar zien’ is ook het overkoepelende thema van de gezamenlijke dialoogsteden verenigd in Nederland in Dialoog voor 2018.

Elkaar zien

Wanneer werd je voor het laatst écht gezien? Als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten? Rond dit thema gaan we in gesprek en laten we ons verrassen. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid en het onderzoeken van je eigen oordelen staan voorop. We kijken verder dan de eerste aanblik en proberen de ander écht te zien, als mens, met een eigen verhaal en passie.

Wat is een dialoog?

samen tegen eenzaamheid

Fotograaf: iArtPictures

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar.

Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Meer

Overzicht Week van de dialoog

Gegevens

Datum:
do 8 november 2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtcentrum Oase
Cartesiusweg 11
Utrecht, 3534BA

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.