Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elkaar zien in Lunetten

vr 9 november 2018, 14:30 - 17:00

Vrijdagmiddag 9 november kan je deelnemen aan een buurtdialoog  in de Musketon. Samen met anderen ervaringen en mogelijkheden onderzoeken rond het thema Elkaar zien’.

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd met Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van hun onderzoek. Hieruit bleek dat bewoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid.Daarnaast is er behoefte om over lastige onderwerpen meer de diepte in te gaan. Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week van de Dialoog van 2 t/m 11 november.

Elkaar zien

Wanneer werd je voor het laatst écht gezien? Als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten? Rond dit thema gaan we in gesprek en laten we ons verrassen. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid en het onderzoeken van je eigen oordelen staan voorop. We kijken verder dan de eerste aanblik en proberen de ander écht te zien, als mens, met een eigen verhaal en passie.

Elkaar zien is het overkoepelende thema van de gezamenlijke dialoogsteden verenigd in Nederland in Dialoog voor 2018.

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.
Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Meer

Overzicht Week van de dialoog
Caronne Ionescu – Elkaar zien zonder oordeel

Gegevens

Datum:
vr 9 november 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten

Reacties zijn gesloten.