Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oog voor elkaar in de Domkerk

ma 5 november 2018, 14:00 - 16:30

Op maandag 5 november van 14.00 – 16:30 uur gaan we in dialoog in de Domkerk over het thema “Oog voor elkaar”. Voor iedereen in de stad die zich op deze bijzondere plek in Utrecht wil openstellen voor gesprek met anderen en vernieuwende inzichten op wil doen. Aanmelden kan via de rode knop.

Oog voor elkaar

Het thema voor de Week van de Dialoog is dit jaar Elkaar zien.

Wat zien we van de ander? Wat zien we in de ander? Waar zitten eventueel onze blinde vlekken?  Wanneer voelen we ons gezien? Wat doet dat met ons? Hoe krijgen we de ander in het oog? Wat is daarvoor nodig? 

In de Domkerk wordt in een muurschildering uit circa 1420 al iets zichtbaar van ‘Elkaar zien’. Ter introductie van onze dialoog staan we hier even bij stil. Vervolgens luisteren we naar elkaars ervaringen, dromen we met het oog op de toekomst en brengen we nieuwe mogelijkheden onder woorden.

Voor iedereen

De Domkerkdialoog is bedoeld voor mensen uit de hele stad. In de Domkerk is er elke dag aandacht voor wat mensen in de stad beweegt, zonder onderscheid. In de gebeden worden verdriet en pijn, zorg en vreugde zichtbaar gemaakt.

Zien en gezien worden is een centraal gegeven in de bijbel en in de liturgie. Ook in het leven van Sint Maarten speelt het een belangrijke rol. Daarom is  de Domkerk, als Sint Maartenskerk en als plaats van ontmoeting een mooie lokatie voor een dialoog met thema Oog voor elkaar.

Wat is een dialoog?

Fotograaf: iArtPictures

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Gegevens

Datum:
ma 5 november 2018
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Domkerk
Achter de Dom 1
Utrecht, 3512 JN

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.