Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elkaar zien, alle kleuren

do 21 juni 2018, 13:00 - 16:00

In het kader van het Midzomergracht Festival organiseren we op 21 juni van 13:00 uur tot 16:00 uur, de langste dag van het jaar een dialoog in het Smulhuis met als thema ‘Elkaar zien’, in alle kleuren van de regenboog. Iedereen is van harte welkom, van welke kleur je ook bent of houdt!

Ter ere van het Midzomergrachtfestival en 25 jaar Tussenvoorziening worden Utrechters, bezoekers, medewerkers, buren en meer uitgenodigd voor een dialoog bij het Smulhuis, een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen in hartje centrum.  

Programma

13:00 Inloop
13:15 Kort voorprogramma met inspiratie op het thema
13:30 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
15:15 Opbrengsten en inzichten delen
15:30 Informeel napraten

Elkaar zien, alle kleuren

Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is. Aan de hand van iemand zijn uiterlijk trekken we al heel snel conclusies, vaak ook onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Maar wat gebeurt er als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal, eigen gedachten, eigen gevoelens en een eigen geaardheid. 

Wanneer werd jij gezien in wie je bent door je collega, partner, vrienden, cliënt, hulpverlener, op straat, op je werk? En wanneer zag jij een ander écht? Waar verlang je naar als het gaat om elkaar zien? Waarin wil je gezien worden? En wat is er nodig om gezien te worden, de ander echt te zien, elkaar te zien?

Door naar elkaar te luisteren, ervaringen en dromen te delen worden verschillen en overeenkomsten zichtbaar. Met als effect meer oog voor elkaar, voor kwetsbaarheid en meer ruimte en waardering voor verschillen in de manier waarop we leven en liefhebben.

Wat is een dialoog?
Midzomergrachtfestival
Smulhuis

Gegevens

Datum:
do 21 juni 2018
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Het Smulhuis
Jansveld 51
Utrecht, 3512BE Nederland

Reacties zijn gesloten.