Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een verbonden stad

vr 1 juni 2018, 14:00 - 17:30


Op vrijdag 1 juni van 14:00 tot 17:30 uur gaan ambtenaren, gemeenteraadsleden, organisaties en inwoners van Utrecht met elkaar in gesprek over een verbonden stad, wijk, buurt, straat, club en meer. We bespreken de opbrengsten en aanbevelingen van de verkiezingsdialogen: Stemmen uit de stad en gaan in gesprek over wat er nodig is om de verschillende stemmen en geluiden in de stad verder te brengen. Met nieuwe gemeenteraadsleden, ambtenaren, organisaties, inwoners en partners van Utrecht in Dialoog leggen we een basis voor meer verbondenheid tussen Utrechters rond verschillende thema’s. Je bent harte welkom!

Programma

13:45 Inloop en ontvangst
14:00 Welkom en terugblik (stemmen uit de stad)
14:30 In dialoog over een verbonden stad
16:00 Vooruitblik: Elkaar (vaker) zien
16:30 Afsluiting
17:00 Informeel napraten met drankje en hapje

Stemmen in de stad

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen we op zoek naar de verschillende stemmen in de stad, ook die niet altijd gehoord worden. Meer dan 150 deelnemers ontmoetten elkaar, gingen in gesprek over wat er speelt, leeft, aandacht vraagt, de rol van verschillende partijen. Over wat bewoners zelf en met elkaar doen, hoe/waar de gemeente ervaren wordt en wat beter kan. Over dromen voor een betere buurt, wat een ieder hieraan bij kan dragen en wat daarvoor nodig is. Na de verkiezingen van 21 maart gingen we op zoek naar wat van waarde is in deze dialogen, de opbrengsten, naar het vervolg dat de inzichten en dromen verdienen, naar wat de komende tijd aandacht vraagt en naar wat het vraagt om de stemmen uit de stad om te zetten in daden.  Dit resulteerde in 10 aanbevelingen om stemmen verder te brengen. 

Oranjegevoel (Fleur Ouwerkerk)


En de conclusie dat stemmen uit de stad het verdienen om ook buiten verkiezingstijd gehoord te worden en dat dit dialoog vraagt tussen verschillende werelden rond thema’s die leven.

Een verbonden stad

Stemmen begint net als dialoog bij luisteren. Op 1 juni gaan we daarom met nieuwe gemeenteraadsleden, ambtenaren en inwoners in gesprek over de uitkomsten van de verkiezingsdialogen. De thema’s die Utrechters belangrijk vinden: Ruimte voor verschil, Nieuwe kansen, Bewoners en gemeente en Contact in je buurt. Om Utrecht, de stad en gemeenschap meer verbonden en sterker te maken. Een stad waarin iedereen gehoord en gezien wordt, ruimte is voor verschillende zienswijzen, anders zijn en dialoog over thema’s die leven. De opbrengsten van de verkiezingsdialogen zijn samengebracht in een magazine met ook aandacht voor komende dialogen rond de thema’s die leven.

Meer

Bekijk het magazine Een verbonden stad (pdf). 
Een verbonden stad

Gegevens

Datum:
vr 1 juni 2018
Tijd:
14:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

ROC Midden Nederland
Vondellaan 174
Utrecht, 3521 GH
+ Google Maps