
- Dit evenement is voorbij.
Luisteren naar discriminatie
do 29 oktober 2020, 14:00 - 16:00
We luisteren naar jong en oud over wat helpt tegen discriminatie en uitsluiting van jongeren en nieuwkomers met een migratieachtergrond. Wil je ook je ervaringen met discriminatie en uitsluiting delen? Luisteren naar hoe anderen hiermee omgaan en met elkaar onderzoeken wat helpt? Wat we zelf kunnen doen, wat we nodig hebben van anderen en wat de gemeente kan doen? Sluit je aan en doe mee! Aanmelden is verplicht!
De dialoog is volledig online via zoom. Heb je hulp nodig bij Zoomgebruik? Neem contact op!
Programma
14:00 Inloggen op zoom en welkom (centraal)
Presentatie onderzoeksresultaten door studenten (centraal)
14:15 In 3 groepen in dialoog (in break out rooms)
15:45 Oogsten opbrengsten en korte enquete (centraal)
16:00 Afronding
Luisteren naar discriminatie
Waaraan denk jij als eerste bij discriminatie? Ben je zelf wel eens gediscrimineerd, heb je anderen wel eens gediscrimineerd, gepest of uitgesloten en wat doe je als anderen gediscrimineerd worden? Wat gebeurde er, deed jij, de ander, wat deed dat met je en hoe werkte dat uit? Is het later nog goed gekomen, voel je je uiteindelijk recht gedaan en wat hielp daarbij? Heb je zelf iets gedaan, hulp gevraagd of gekregen, een klacht ingediend of iets heel anders? Wat zou jij veranderen als jij de baas in Utrecht bent? Wat wordt dan heel anders? Kunnen we nu al iets doen om die andere samenleving dichterbij te brengen? Welke eerste stap kunnen we samen zetten?
Hoe werkt een online dialoog?
- Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
- Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
- Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.
- Na de gezamenlijke introductie gaan we in groepen van 4 tot 6 personen in ‘breakoutrooms’ in dialoog. Een dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.
Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>
Lees hier meer over wat een dialoog is >>>
Discriminatie tegengaan
De gemeente Utrecht wil weten wat ze kan betekenen in het aanpakken en voorkomen van discriminatie, het ondersteunen van slachtoffers en versterken van kwetsbare groepen. In deze anti-discriminatiedialoog presenteren jongeren de resultaten van hun onderzoek en gaan in gesprek over discriminatie. De opbrengsten voeden de Anti-discriminatieagenda van de gemeente Utrecht. Deze dialoogbijeenkomst wordt samen met Artikel 1 Midden Nederland, New Dutch Connections, Stichting Asha en Faces of Change vormgegeven.