Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dinerdialoog: Proef de Verschillen

zo 7 juni 2020, 17:30 - 19:30

Zeg me wat je eet en ik zal je zeggen wie je bent – Anthelme Brillat-Savarin

Stamppot, couscous, curry of pasta, eten vertelt veel over culturen en verschillen en is daarom een goede manier om elkaar en elkaars cultuur beter te leren kennen. In de huidige 1,5 meter samenleving is het helaas niet mogelijk om bij elkaar aan te schuiven en van elkaars cultuur te proeven. Maar, ook online kunnen we een maaltijd delen. Utrecht in Dialoog organiseert namelijk een online dinerdialoog!

Hoe het werkt? Bereid je favoriete gerecht en zorg dat je klaar zit op Zoom, met je bord voor je neus. Tijdens de dialoog zullen we praten over het eten dat we ieder voor ons hebben en wat deze gerechten voor ons betekenen. Waar komen jouw voorkeuren vandaan? Zijn het gewoontes uit jouw jeugd, godsdienstige regels, moet je een dieet volgen, vind je het belangrijk om gezonde keuzes te maken of kies je voor gemak? Heb je ook ervaring met andere eetculturen en wat vond je daarvan? We leren elkaar en elkaars cultuur kennen onder het genot van onze eigen maaltijd. Zo kunnen we, ondanks de afstand, van elkaars gerechten en verhalen smullen. Wakkert jouw honger naar andere culturen ook aan? Doe op 7 juni mee met onze online interculturele dinerdialoog! 

Programma

17.30 Inloop / Zoom instructies
17:45 Welkom en voorstelrondje
18:00 Start dialoog
19:30 Napraten

Lees meer over het gebruik van Zoom >>>

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak is dat je met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Onlinedialoog: hoe werkt het?

  • Meld je aan voor het evenement via de rode knop. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
  • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Meer onlinedialogen >>>

Gegevens

Datum:
zo 7 juni 2020
Tijd:
17:30 - 19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.