Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialoogworkshop Erbij Horen (Inclusie)

do 18 februari 2021, 19:30 - 21:30

In deze online workshop leren we in dialoog een gemeenschap te bouwen waarin verschillen gewaardeerd worden en potentieel gezien wordt. Als mensen met verschillende achtergronden, oriëntaties en mogelijkheden op gelijkwaardige basis met elkaar praten, leren en werken ontstaat verbinding. We maken kennis met diversiteitsbeleid en ontwerpen praktische (dialoog)plannen waarin meer mensen gezien, gehoord, herkend en erkend worden en ruimte krijgen. Iedereen is van harte welkom. Vooral mensen die er graag bijhoren in onderwijs, zorg, werk, stage, buurt, wijk, dorp en stad! Laat je alvast inspireren door de spoken words van Lisette Ma Neza I Can’t Breathe, en wat ze doet voor haar kleine zusje.

Programma

19:15 Introductie en toelichting op Zoomgebruik (als je dit nodig hebt)
19:30 Welkom en kennismaken
20:00 Pitches en plannen delen
20:15 Minidialoog & plannen maken (in breakoutrooms)
21:15 Oogsten en vervolgafspraken
21:30 Afsluiten

Dialoogworkshop erbij horen

In deze online workshop staan we stil bij wat dialogen brengen in erbij horen, inclusie en diversiteitsbeleid.  In dit eerste verkennend onderzoek naar werkende principes voor inclusie maken we gebruik van praktijkervaringen van Utrecht in Dialoog, Stichting Asha en andere deelnemers. De vragen die we gaan onderzoeken:

  • Waar zou jij graag bij willen horen, waarin, door wie en hoe zou je gezien, gehoord en gewaardeerd willen worden? Wat is hiervoor nodig? Wat zou je graag willen, anders zien als het gaat om inclusie?
  • Waar ben je trots op als het gaat om mensen met heel verschillende achtergronden of oriëntaties die echt bij jouw groep/initiatief horen, meedoen en samen werken? Hoe is dat gelukt, en wat maakte dit mogelijk?
  • Wat werkt en is nodig om erbij te kunnen horen, als je nieuw/anders bent? 

We ontwerpen een eerste dialoogconcept om er meer bij te horen voor onszelf en mensen die niet op ons lijken in alle kleuren van de regenboog. En gaan hiermee aan de slag met elkaar, in eigen kring en in andere bubbels. Om in dialoog een gemeenschap te bouwen waar verschillende mensen bijhoren en door kan werken in onderwijs, zorg, werk, stage, buurt, wijk, dorp, stad en samenleving. 

Voor wie?

Wil je deel uitmaken van een inclusieve beweging waar mensen uit verschillende bubbels bij horen en gewaardeerd worden? Meewerken aan gelijke kansen en rechten van iedereen, ongeacht culturele achtergrond, kleur, gender, geloof, voorkeuren, liefde, opleiding, inkomen, werk, maatschappelijke status en uiterlijke kenmerken? Ken je de kracht van dialoog voor erbij horen en inclusie of ben je hier nieuwsgierig naar? Ben je ervaringsdeskundige in discriminatie, uitsluiting, vrijwilliger, activist, actieveling, inwoner of betrokken in werkverband? Je bent van harte welkom!

Kosten

Gratis voor actief betrokken bewoners, vrijwilligers, studenten, met U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog. 150 euro voor deelnemers vanuit bedrijven en organisaties. 50 euro voor deelnemers vanuit andere dialooginitiatieven. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. Workshop. Op een andere manier betalen, een tegenprestatie leveren kan ook.

Wat is een inclusiedialoog

In een inclusiedialoog werken we aan erbij horen van mensen die er niet vanzelf bijhoren, bespreken we ervaringen met discriminatie, racisme, armoede, in/uitsluiting, (on)gelijke rechten en kansen, ontdekken en waarderen we divers talent, potentieel en wat mogelijk is. Dat doen we in dialoogprogramma’s op maat met betrokkenen: bi-culturele meiden, roze ouderen, rond samen opvoeden, gezond opgroeien, gelijke kansen, sporen van slavernij, regenboogdialogen, verhalen van de straat en meer. En in wereldse vieringen en ontmoetingen tussen mensen met verschillende (culturele) achtergronden elkaar zoals op Sint Maarten, dag van de diversiteitdiversity day met eten, tafels alleen met vrouwen, in meer talen en met tolken. Lees meer over het  organiseren van een dialoogbijeenkomst.

Gegevens

Datum:
do 18 februari 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Online
Nederland

Reacties zijn gesloten.