Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: Afscheid nemen

wo 7 februari 2024, 19:30 - 22:00

Een laagdrempelige en gezellige avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten! Het Dialooghuis is er voor iedereen.

 

Elke eerste woensdag van de maand is dit de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. In het Dialooghuis kunnen dialoogbegeleiders ervaring opdoen, gespreksthema’s onderzoeken of uitproberen, een nieuwe dialoogopzet uitproberen en in dialoogvorm brainstormen over een idee. Mensen die met elkaar in dialoog willen gaan, kunnen aanschuiven om mee te doen of om kennis te maken met de dialoog. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Photo © 2023 Joris Louwes http://www.pushthisbutton.com

Thema: Afscheid nemen

Afscheid: Vasthouden, loslaten, nalaten. Wat begon als een simpel idee ‘praten over de dood, doodgewoon’, is door vrijwilligers tot leven gebracht naar een nieuwe dialoogreeks: Leven met vragen rond de dood. Op vijf verschillende plaatsen in Utrecht zijn we afgelopen jaar als stadsgenoten de dialoog aan over dit thema. Met dit thema sluiten we deze reeks bijzondere gesprekken af.

In dialoog over het levenseinde

Volgens SIRE praat 1 op de 3 mensen nooit over de dood. Doodgaan wordt als een individuele ervaring gezien, terwijl het ook een sociaal gebeuren is. We praten er weinig over met elkaar. Toch helpt het om er samen bij stil te staan. Een gesprek met elkaar verbindt, verrijkt, geeft rust en helpt bij rouw. Daarnaast verbetert het de kwaliteit van ons leven. “Praten over een laatste levensfase gaat vooral over het leven” vertelt Joop Kools, dialoogbegeleider bij UiD en vrijwilliger bij het Stadshospice Utrecht. “Het gaat vooral over wie je bent, wat voor jou het leven betekent, de moeite waard maakt, over wat anderen voor je betekenen”. De dialoog is daar een beproefd middel voor. Het nodigt uit om echt naar elkaar te luisteren en samen te onderzoeken wat voor jou en de ander wezenlijk waardevol is. Je inspireert anderen met jouw zienswijze en gaat ook rijker naar huis doordat je door de bril van anderen hebt mogen kijken.

Wanneer en waar

Iedere eerste woensdagavond van de maand is er een Dialooghuis in Grytte, Maliebaan 45 Utrecht.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:30  kennismaking en inleiding
20:00  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Wat kun je als dialoogbegeleider leren, oefenen en doen

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis deelnemers

  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Aanmelden

Als dialoogbegeleider
Wil je een Dialooghuis begeleiden of heb je een idee voor een Dialooghuis, meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. We nemen binnen 7 dagen contact me je op om je wensen of idee(ën) te bespreken.

Als deelnemer
Wil je deelnemen aan het volgende Dialooghuis meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. Deelname is gratis. Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
wo 7 februari 2024
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.