Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De waarde van een compliment

vr 23 april 2021, 14:00 - 16:00

Het thema van deze online wijkdialoog is: de waarde van een compliment. Wanneer geef jij iemand een compliment en hoe ervaar jij het als je een compliment krijgt? Deel je ervaringen en luister naar die van anderen tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom!

De waarde van een compliment

Krijg jij wel eens een complimentje? Aan welk compliment dat je ooit kreeg, bewaar je een mooie herinnering? Wat was het dat het zo waardevol voor jou maakt? Kreeg je wel eens een compliment voor iets dat voor jou echt niet nodig was? Of een compliment waardoor je je ongemakkelijk voelde? Het krijgen van een compliment kan ervoor zorgen dat je je gezien voelt. Of dat je je meer verbonden voelt met degene die het compliment heeft gegeven. Anderen ervaren het als ongemakkelijk om een compliment te ontvangen en weten niet hoe ze moeten reageren. Hoe ervaar jij het als je een compliment krijgt?

Of geef je liever een compliment aan een ander? Wanneer was de laatste keer dat jij iemand een complimentje hebt gegeven? En aan wie dan? Je kind, partner, vriend(in), collega of… een wildvreemde? Spreek jij complimenten altijd uit? Kun je ook teveel complimenten uitdelen? Tijdens deze dialoog gaan we in gesprek over de kunst van het complimenteren. Meld je aan via de rode knop en doe mee!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Sinds de coronacrisis gaan we online in gesprek zodat iedereen op veilige afstand mee kan doen. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Wijkdialoog Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van de Buurtaanpak Erbij Horen een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Utrecht in Dialoog. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten >>>

 

Gegevens

Datum:
vr 23 april 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.