Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Meern: Vrienden voor het leven?

vr 22 oktober 2021, 10:00 - 12:30

Heb jij het gevoel dat je er (nog) bij hoort als je ouder wordt? In de wijkbibliotheek De Meern gaan we op 3 vrijdagochtenden met elkaar in gesprek over ‘Erbij horen als je ouder wordt’. Om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. We zijn immers nooit te oud om te leren!

Iedereen is van harte welkom, dus neem ook je buren, familie en vrienden mee! Graag aanmelden via de rode knop. Dan sturen we je nog een herinnering.

Vrienden voor het leven?

Wat is de plek van vriendschap in jouw leven? Heb je vrienden die al jaren met je meelopen of passen bij elke fase van je leven weer andere vrienden? Hoe goed ben je in het aangaan en onderhouden van vriendschappen en hoe doe je dat als je ouder wordt? Wat zijn voor jou de belangrijkste waarden die bij vriendschap horen? Ben je tevreden over de vriendschappen die je hebt? Zou je meer vrienden willen of meer verdieping in je vriendschappen?

Drieluik

In drie bijeenkomsten verdiepen we met elkaar verschillende thema’s rond erbij horen als je ouder wordt. Je kunt de bijeenkomsten ook afzonderlijk bijwonen. De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagochtenden van 10:00 tot 12:30 uur.

  • Vrijdag 8 oktober Erbij horen als je ouder wordt. Hoe geef je zin aan je leven als je ouder wordt? Hoe zorg je ervoor dat je mee blijft draaien en erbij hoort? Zoek je een hobby, vrijwilligerswerk, nieuwe vrienden, ga je op reis of ga je voor anderen zorgen?
  • Vrijdag 15 oktober: Alleen (weer) verder. Hoe krijg je weer zin en geef  je betekenis aan je leven na verlies? Levenslange ervaringsdeskundigen in verlies en alleengaan zijn van harte welkom!
  • Vrijdag 22 oktober: Vrienden voor het leven? Over de betekenis van vriendschappen in je leven als je ouder wordt. Wat is de plek van vriendschap in jouw leven?

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders.

Lees meer over wat een dialoog is >>>
Meer over Erbij Horen >>>

Gegevens

Datum:
vr 22 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Wijkbibliotheek De Meern
Oranjelaan 14
De Meern, 3454BT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.