Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Creatieve Dialoog: Toekomst van Europa

ma 1 november 2021, 19:30 - 21:30

Wat is Europa voor jou? Wat voor toekomst zie je voor Europa als eenheid? Welke meerwaarde kan Europa hebben in de globale onderwerpen die nu spelen?

Op 1 november gaan jonge en oudere bewoners in gesprek over toekomst van Europa. In deze dialoog, gaan jongeren en ouderen delen hun ervaringen en dromen met elkaar delen. En deze keer doen we dat met een creatieve insteek.

Deze dialoogbijeenkomst is onderdeel van Conference on the Future of Europe platform wat onderdeel is van de European Week of Regions and Cities 2021.

Lees meer over De Conferentie over de Toekomst van Europa>>>

Programma

19:15 Zoom platform open gaat

19:30 Welkom met een introductie over het thema van Comité Europadag Utrecht en leden van Het Europees Comité van de Regio’s

20.00 Dialoog begint in break-out rooms

21.15 Centraal oogsten bevindingen

21.30 Afsluiting

Creatieve Dialoog

Creatieve Dialoog begint met een creatieve oefening over het onderwerp die alle deelnemers individueel uitvoeren. Creativiteit is de taal van het hart en de geest als zodanig. Het peilt wat de echte oprechte ideeën/gevoelens zijn over een bepaald onderwerp. Vervolgens bespreken we samen de individuele uitkomsten van de oefeningen, wat tevens het startpunt is van de dialoog. We sluiten de dialoog af met een creatieve visualisatie van het besprokene. Op deze manier hebben we een visueel verslag en een herinnering aan hoe iedereen zich voelt en denkt over het onderwerp in kwestie. Bijzonder is ook dat de jeugd de creatieve dialoog zal faciliteren, bijgestaan door de coaches van Utrecht in Dialoog en AllOne.
De dialoogdeelnemers zullen een mix zijn van jong en oud, maar met de jeugd in de hoofdrol. Deze kruisbestuiving zorgt voor een intergenerationele standpunt over het onderwerp.

Wat is een online dialoog?

  • Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen met een getraind dialoogbegeleider. Lees hier meer over wat een dialoog is >>>
  • Je kunt je aanmelden voor deze dialoog via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder. Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

 

 

 

Gegevens

Datum:
ma 1 november 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.