Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Community building

zo 19 mei 2019, 14:30 - 17:00

In deze workshop in de week van de diversiteit gaan we met Kees Voorberg aan de slag met community building. Dat doen we in de vorm van een cirkeldialoog en het delen van kennis uit zijn boek. Een echte gemeenschap wordt gekenmerkt door een sterk gevoel van onderlinge verbondenheid én tegelijk ervaren de leden van de gemeenschap een sterk gevoel van vrijheid om helemaal trouw te kunnen zijn aan zichzelf, om zich niet te hoeven aanpassen aan de groep. Dat is een unieke combinatie, die er niet zomaar is. In de praktijk gaat de verbondenheid vaak ten koste van de vrijheid of andersom. In deze dialoogworkshop gaat het erover hoe je met een groep mensen, die een echte gemeenschap willen zijn, daaraan kunt werken. Zodat verbondenheid en vrijheid wél met elkaar kunnen samengaan.

Nieuwsgierig? Kom 19 mei naar de dialoogworkshop met Kees Voorberg over Community building. Van 14:30 uur tot 17 uur op Maliebaan 45.

Verdieping en inspiratie

Voor dialoogbegeleiders en echte dialoogliefhebbers bieden we in 2019 verdieping en inspiratie met Kees Voorberg op zondagmiddag op Maliebaan 45. De eerste bijeenkomst was een lezing over dialoog en omgaan met stress. De tweede is een Workshop Community building waar vragen van deelnemers worden gebruikt als ingang om interactie (dialoog) tussen deelnemers op gang te brengen. Je wordt actief betrokken in een proces van samen nadenken over en reflecteren op Community Building. Je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen, waarvoor je open wilt zijn en waarvoor niet, wat je van jezelf wilt laten zien en wat niet.

Thema’s

27 januari 2019: Dialoog en omgaan met stress
19 mei 2019: Community building
8 september 2019: Dialogische competenties voor de 21e eeuw

Kees Voorberg

Kees Voorberg nodigt mensen uit zich open te stellen voor iets nieuws. Dat kan een andere manier van denken zijn of een andere manier van doen. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar de vraag hoe we als mensen impact kunnen hebben door werkelijk in contact met onszelf te zijn, terwijl we functioneren in de samenleving. Hoe kunnen we trouw blijven aan onszelf, onze eigenheid tot expressie brengen en in echt contact blijven met onze omgeving, waar we ook zijn, en juist daarmee onze wezenlijke bijdrage leveren?

Kees Voorberg is gespecialiseerd in dialoog en dialoogbegeleiding, heeft talloze dialoogprocessen begeleid in commerciële organisaties en binnen de publieke sector, in interculturele contexten, projecten en leefsituaties. Met Eelco de Geus heeft hij tussen 2008 en 2014 de Opleiding Dialoogprocesbegeleiding verzorgden het boek In dialoog geschreven. Dit boek is op de bijeenkomst te koop.

Kosten

Vrijwillige bijdrage. Gratis voor dialoogbegeleiders en mensen die vrijwillig actief zijn voor Utrecht in dialoog.

Meer

Wat is een dialoog 
Dialoog begeleiden
Kees Voorberg
Download, print en deel de flyer

Gegevens

Datum:
zo 19 mei 2019
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.