Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terwijde: Vrouwenkiesrecht

do 7 februari 2019, 10:00 - 13:00

Op donderdagochtend tussen 10 en 12 uur gaan buurtgenoten van Terwijde in gesprek met elkaar over Vrouwenkiesrecht. Van 10:00 uur tot 12:00 uur in Huiskamer Hof ’t Spoor, Operettelaan 629. Aansluitend kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan dialoog en lunch is gratis.  Je kunt je aanmelden via de rode knop.

100 jaar Vrouwenkiesrecht

Dit jaar vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. Een aantal Utrechtse gemeenteraadsleden heeft een motie ingediend om hier dit jaar in de hele stad aandacht aan te besteden.Wat betekent het voor jou dat vrouwen kunnen stemmen, kunnen kiezen, meetellen? Maak jij hier gebruik van en hoe ervaar je dit? Als verworven recht of ook als plicht? En wat is je ideaal? Is er voldoende te kiezen voor vrouwen? Zou je wensen dat vrouwen meer/anders/vaker invloed en zeggenschap hebben? Wat is je droom, zou je anders willen, waar verlang je naar? En wat doe je zelf, met anderen om je ideaal dichter bij te brengen? We delen onze ervaringen, wensen en wat we kunnen doen. Welke stap je zelf kunt zetten om je ideaal dichterbij te brengen, en wat je hiervoor nodig hebt?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor