Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elkaar zien in Terwijde

do 5 september 2019, 10:00 - 13:00

Op donderdagochtend 5 september gaan buurtgenoten van Terwijde in gesprek met elkaar. Van 10:00 uur tot 12:00 uur in Huiskamer Hof ’t Spoor, Operettelaan 629 3543 BR. Aansluitend kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan dialoog en lunch is gratis.  Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Elkaar zien in Terwijde

In Terwijde leven mensen met verschillende achtergronden. Waar en hoe zien bewoners elkaar? Wat gebeurt er als je elkaar ziet? Wat zie je in, wie zie je en hoe word jij gezien? Word je gezien in wie je bent, wat je kunt, wat je uitstraalt? En hoe/wanneer zie je een ander? Waar verlang je naar als het gaan om zien en gezien worden? Naar een verrassende ontmoeting, contact met je buur, een maatje of iets heel anders? Welke stap kun je zetten om dit dichterbij te brengen, en wat heb je daarvoor nodig?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

Locatie

Hof ’t Spoor Terwijde
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

DOCK
Utrecht in Dialoog