Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Liefde

vr 15 februari 2019, 14:00 - 16:00

Wat doe jij in de week van de liefde? Kom vrijdagmiddag 15 februari naar de buurtdialoog Lunetten over Liefde. Van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Wat is liefde?

Wat is liefde, wanneer ervaar je het en wat brengt het je? Hoop je erop, geloof je erin of staat het op zich? Zoek je liefde, heb je het of ben je het? Kun je het ontvangen, doorgeven? Wat gebeurt er als je liefde ervaart, hoe open ben je hierover? Hoe groot is jouw liefde, wat is het waard en op wie/wat richt je liefde zich? Op mensen, dieren, de natuur, op een enkel mens, op meer mensen…..? En hoe ziet jouw ideale liefde eruit, wat doe je hiervoor en wat doe je met je liefde?  Is liefde een Geschenk of een Versje? (Toon Tellegen)

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.
Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Meer buurtdialogen

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van onderzoek onder bewoners van Lunetten. Hieruit bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken. Lees ook de columns van Caronne Ionescu.

Wat is liefde eigenlijk?
Elkaar zien zonder oordeel! 
Ontmoetingen in dialoog

Vertel het door

Vertel het door aan buurtgenoten, neem je buren mee, deel het via de knopen links op deze pagina.
Download, print en deel de Flyer buurtdialoog Liefde

 

Gegevens

Datum:
vr 15 februari 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.