Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Zorg voor elkaar

ma 9 november 2020, 14:00 - 16:00

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: zorg voor elkaar. Vanwege de coronamaatregelen zal deze dialoog online plaatsvinden, via Zoom. Iedereen is welkom, ook als je niet in Lunetten woont! Meld je aan met de rode knop. 

Zorg voor elkaar

In Lunetten wonen mensen met verschillende mogelijkheden en zorgen. Sommige bewoners ontmoeten elkaar, zorgen voor naasten en delen zorg met elkaar. Wat doet het om voor naasten te zorgen, wat betekent dat voor je leven, je relatie? Hoe zou je zorg voor naasten meer willen/kunnen delen? Waar verlang je naar, hoop je op? Zou je er een keertje tussenuit willen, je zorgen willen delen, meer hulp willen of heb je een heel andere droom? Welke stap kun je zetten om de zorg te verlichten, en wat heb je daarvoor nodig?

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten:

Columns Caronne Ionescu >>>

Gegevens

Datum:
ma 9 november 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Organisator

Lunetten Wil Wel

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.