Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lunetten: Samen eten

vr 16 oktober 2020, 14:00 - 16:00

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: Samen eten. Van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht. Een vertrouwde plek. Iedereen is welkom!

Wat betekent samen eten voor jou? Vind je het fijn om samen eten en verhalen te delen of eet je liever alleen?

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog.

Samen eten

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een manier om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Je maakt een verjaardagstaart als iemand jarig is en kookt een bijzondere maaltijd om het Suikerfeest te vieren. Samen eten kan ook troostrijk zijn. In veel culturen eten mensen bij een uitvaart samen, achteraf of juist nadrukkelijk als onderdeel van het afscheidsritueel.

Samen eten geeft verbinding. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Hoe eet jij graag samen? Vind je het leuk om samen te koken, eten te delen, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is? Welke rituelen zijn daarbij belangrijk voor jou? En met wie zou je graag eens samen willen eten? Wat zou dat voor jou betekenen?

Lees hier meer over Voeding: wat eten we vanavond? >>>

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten:

Columns Caronne Ionescu >>>

 

Gegevens

Datum:
vr 16 oktober 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.demusketon.nl/

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten