Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Je Passie Leven

vr 6 september 2019, 14:00 - 16:00

Wil je in gesprek met buurtgenoten over Je Passie Leven? Op 6 september gaan we in Lunetten in dialoog over gepassioneerd zijn en blijven, over oude en nieuwe passies. We laten ons hierbij inspireren door Old Passioned, een documentaire over een aantal markante ouderen, die doen waar hun hart blij van wordt. Dat stralen ze uit en inspireert jong en oud. Vervolgens gaan we in gesprek over wie jou inspireert, jouw passies en die van buurtgenoten.

De Buurtdialoog vindt plaats op 6 september van 14 tot 16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht. Iedereen is van harte welkom!

Programma

14.00 uur: inloop en welkom in de Musketon
– documentaire Old Passioned bekijken
– kennismaken met elkaar en onze passies
– in groepen van 6-8 personen in dialoog
16.00 uur: opbrengsten delen en afsluiting

Passies

We gaan in dialoog over onze passies. Wie/wat inspireert of raakt je in de documentaire “Old Passioned” of daarbuiten? Heb je zelf ook passies, ben je daar naar op zoek of heb je er last van? Wat zijn jouw passies, geef je die de ruimte of beteugel je ze? Laat je die ook aan anderen zien, horen, proeven…? Wat is je droom en wat ga je doen?

Old Passioned is een documentaire over een aantal markante ouderen, die doen waar hun hart blij van wordt. Dat stralen ze uit en inspireert jong en oud. In de documentaire vertellen vier opmerkelijke ouderen over hun passies; Zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78) tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen hun werk vol overgave, met plezier en met een ongekende energie. Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven? Thema’s als “nooit te oud”, “durf je te laten zien” “blijf weerbaar” en “zelfvertrouwen” passeren de revue. Oud worden of zijn heeft ook zijn voordelen, vertelt onze 91-jarige zwemkampioene.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog gaan we in groepen van zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Buurtdialogen Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van onderzoek onder bewoners van Lunetten. Hieruit bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees ook de columns van Caronne Ionescu, vaste columnist van de buurtdialogen in Lunetten.

Meer

Film: Old passioned

Gegevens

Datum:
vr 6 september 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten

Reacties zijn gesloten.