Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten online: lekker eten

vr 16 oktober 2020, 14:00 - 16:00

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: lekker eten. Wat betekent lekker eten voor jou? Wat en met wie eet je het liefst, of eet je liever alleen? Deel je ervaringen over lekker eten tijdens deze dialoog. Iedereen is welkom!

Vanwege de coronamaatregelen is deze dialoog volledig online met behulp van Zoom. Heb je hulp nodig bij online? Geef dit aan op het aanmeldformulier! Aanmelden (via de rode knop) is verplicht. 

Lekker eten

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een moment om te genieten, tot rust te komen, om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Wat betekent lekker eten voor jou? Is eten voor jou gewoon iets wat noodzakelijk is, om je maag te vullen? Of heeft lekker eten meer betekenis voor je?

Samen eten kan bijvoorbeeld verbinding geven. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Vind je het leuk om samen te koken, samen te eten, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is?

Heb je bijzondere herinneringen aan bepaalde gerechten of eetgewoonten? Aan het eten dat je moeder, opa of oma vroeger voor je maakte of aan een bijzonder etentje? Zijn je eetgewoonten veranderd door de jaren heen? Worden je eetgewoonten beïnvloed door anderen? Door invloeden uit andere landen en culturen? Kook je zelf of laat je dat liever aan een ander over?

Lees hier meer over Voeding: wat eten we vanavond? >>>

Erbij horen

Deze dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, het jaarthema van 2020 van Utrecht in Dialoog. In elke dialoog in deze serie wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. Met wie voel jij je verbonden en wie wil je leren kennen? Wanneer ervaar jij dat je erbij hoort en wat maakt dit mogelijk? Durf je contact te leggen met iemand die anders is dan jij? Kun je open staan voor de ander, maar ook trouw blijven aan jezelf? Waar zou je bij willen horen en wat wil je daar voor doen?

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Dialogen in Lunetten

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten:

Columns Caronne Ionescu >>>

 

Gegevens

Datum:
vr 16 oktober 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten