Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Een goede buur(t) is beter…

di 19 november 2019, 14:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on ma 16 december 2019 at 14:00

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: Een goede buur(t) is beter dan… Op 19 november van 14:00-16:00 uur in de Musketon, Hondsrug 19 te Utrecht. Een vertrouwde plek. Iedereen is welkom!

Een goede buur(t) is beter dan…

Wat is eigenlijk een goede buur? Hoe is het om een buur te helpen? En wat doe je als je buren jou nodig hebben? Wat durf je een goede buur wel en niet te vragen? En, wanneer is een goede buur beter dan een verre vriend?

En wat is een goede buurt? Wat geeft dit en wat vraagt dit? Kun je daar als buren samen voor zorgen?

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met goede buren in Lunetten en met de buurt, onze dromen en wat we gaan doen om dit ideaal dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten.

Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
di 19 november 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten

Reacties zijn gesloten.