Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: (on)gezond zijn?

ma 31 augustus 2020, 14:00 - 16:00

201608.gezondnu.eet-je-lever-gezond-e1457544067696Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: wat betekent (on)gezond zijn voor mij? Maandag 31 augustus van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht. Een vertrouwde plek. Iedereen is welkom! Let op: aanmelden is verplicht en het aantal plekken is beperkt. 

Wat betekent gezondheid, gezond leven en gezond zijn? Hoe denken we over sporten, bewegen, alcoholgebruik, roken, stress, suiker en gezond eten, en welke rol speelt onze culturele achtergrond hierin? Hoe ga je om met gezondheid, ziekte en beperkingen en alle informatie en adviezen die je krijgt? Wanneer besluit je naar een dokter te gaan en wanneer niet? Hoe ga je om met de adviezen en/of medicijnen die je voorgeschreven krijgt. Wie of wat vertrouwen we, wat doe je er mee, waar verlangen we naar en wat kun je zelf doen?

Dialoog LunettenProgramma

  • 14:00 inloop met koffie en thee
  • 14:15 introductie
  • 14:30 in dialoog in groepen van 6-8 personen
  • 15:30 inzichten delen en napraten
  • 16:00 afsluiting

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten.

Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
ma 31 augustus 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Lunetten Wil Wel

Reacties zijn gesloten.